Kycklinggryta med senap och dragon
Den här mustiga kycklinggrytan för härlig smak av senap och dragon. Tillsammans med vitt vin får den en mer vuxen smak. Vi gillar den speciellt mycket på hösten!
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 1 msk Milda Kockens val
- 1 finhackad schalottenlök
- 2 pressade vitlök klyftor
- 400 g strimlad kycklingfilé
- 150 g champinjoner
- 2 msk senap
- 5 dl Milda Mat 15%
- 1 dl vitt vin
- 3 msk kyckling fond
- 1 krukaa hackad färsk dragon
- 1/2 msk vitvinsvinäger
- malen svartpeppar
Instruktioner
TILLAGNING
- Värm Milda Kockens val i en stekpanna. Bryn lök och vitlök i ett par minuter, tillsätt sedan kyckling och champinjoner.
- Tillsätt senap, Milda Mat 15 %, vitt vin och kycklingfond.
- Låt allt sjuda i ca 10 minuter.
- Tillsätt färsk dragon och smaka av med vitvinsvinäger och peppar.
- Servera med kokt ris.
Använd det ris du tycker bäst om – vanligt, fullkorn eller råris.