Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kycklinggryta med senap och dragon

Den här mustiga kycklinggrytan för härlig smak av senap och dragon. Tillsammans med vitt vin får den en mer vuxen smak. Vi gillar den speciellt mycket på hösten!
  • Tillagning25 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image KYCKLINGGRYTA med senap och dragon

Ingredienser

  • 1 msk Milda Kockens val
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 pressade vitlök klyftor
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk senap
  • 5 dl Milda Mat 15%
  • 1 dl vitt vin
  • 3 msk kyckling fond
  • 1 krukaa hackad färsk dragon
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • malen svartpeppar

Näringsvärde

Energy (kcal)229 kcal
Energy (kJ)957 kJ
Protein (g)22.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)4.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)3.3 g
Sugar (g)1.8 g
Fibre (g)1.0 g
Fat (g)11.5 g
Saturated fat (g)3.2 g
Unsaturated fat (g)7.2 g
Monounsaturated fat (g)4.7 g
Polyunsaturated fat (g)2.5 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)67 mg
Sodium (mg)155 mg
Salt (g)0.38 g
Vitamin A (IU)105 IU
Vitamin C (mg)2.0 mg
Calcium (mg)25 mg
Iron (mg)1.31 mg
Potassium (mg)386 mg

Instruktioner

  1. Värm Milda Kockens val i en stekpanna. Bryn lök och vitlök i ett par minuter, tillsätt sedan kyckling och champinjoner.
  2. Tillsätt senap, Milda Mat 15 %, vitt vin och kycklingfond.
  3. Låt allt sjuda i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt färsk dragon och smaka av med vitvinsvinäger och peppar.
  5. Servera med kokt ris.
Använd det ris du tycker bäst om – vanligt, fullkorn eller råris.