Scones av grahamsmjöl
Scones är klassiskt tillbehör till te eller kaffe och passar perfekt som mellanmål för hungriga barn som kommer från skolan. De här sconesen är bakade på grahamsmjöl, med riktigt med fiber, som ger tuggmotstånd och mättnad.
Tillagning25 minuter
Portioner4

Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 4 dl grahamsmjöl
- 1 tsk salt
- 1 1/2 msk bakpulver
- 1/2 dl Milda Culinesse
- 3 dl filmjölk
Näringsvärde
Energy (kcal) | 1371 kcal |
Energy (kJ) | 5740 kJ |
Protein (g) | 52.9 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 292.9 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 250.0 g |
Sugar (g) | 1.6 g |
Fibre (g) | 42.8 g |
Fat (g) | 10.0 g |
Saturated fat (g) | 1.7 g |
Unsaturated fat (g) | 5.8 g |
Monounsaturated fat (g) | 1.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 4.6 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 3967 mg |
Salt (g) | 9.91 g |
Vitamin A (IU) | 36 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 1662 mg |
Iron (mg) | 16.75 mg |
Potassium (mg) | 1454 mg |
Instruktioner
- Värm ugnen till 250°. Klä 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper.
- Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör ner filmjölken och Milda Culinesse och arbeta snabbt ihop degen. Dela degen i fyra lika stora delar.
- Kavla eller platta lätt ut varje del till en kaka, ca 15 cm i diameter. Lägg två kakor på varje plåt. Skåra varje kaka korsvis med en vass kniv.
- Grädda sconesen mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna något, men servera dem varma.