use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Scones av grahamsmjöl

Scones är klassiskt tillbehör till te eller kaffe och passar perfekt som mellanmål för hungriga barn som kommer från skolan. De här sconesen är bakade på grahamsmjöl, med riktigt med fiber, som ger tuggmotstånd och mättnad.
  • 25 minuter
  • Portioner4
recipe image Scones av grahamsmjöl

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1/2 dl Milda Culinesse
  • 3 dl filmjölk

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm ugnen till 250°. Klä 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper.
      2. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör ner filmjölken och Milda Culinesse och arbeta snabbt ihop degen. Dela degen i fyra lika stora delar.
      3. Kavla eller platta lätt ut varje del till en kaka, ca 15 cm i diameter. Lägg två kakor på varje plåt. Skåra varje kaka korsvis med en vass kniv.
      4. Grädda sconesen mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna något, men servera dem varma.