use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Påskcheesecake Chokladmarmorerad

Det här är den ultimata cheese-caken för påskens alla desserter eller fikastunder. Självklart är det fritt fram för att dekorera även på annat vis, till exempel med marsipankycklingar.
  • 40 minuter
  • Portioner14
recipe image Påskcheesecake Chokladmarmorerad

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 180 g Oreo
  • 45 g Milda margarin smält
FYLLNING
  • 5 gelatinblad
  • 600 g cream cheese
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 4 dl Milda Visp
TILL FORMEN
  • 2 msk Milda margarin
TILL DEKORATION
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk kakaopulver
  • 90 g små chokladägg

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Smörj formen. Krossa Oreokexen och ta undan 20g. Blanda samman resten av kaksmulorna med 45 g smält margarin och pressa ut massan till en kakbotten i formen. Ställ in kakbottnen i kylskåp ca 30 minuter.
      2. Lägg 5 gelatblad i blöt i 7 minuter. Flytta över gelatinbladen till en liten kastrull och hetta upp. Smält på låg värme.
      3. Vispa upp 600 g cream cheese och sikta ner 1 ¾ dl florsocker under omrörning. Fortsätt att röra och rör ner 4 dl Milda Visp och 2 tsk gul hushållsfärg. Vänd försiktigt ner det smälta gelatinet.
      4. Skeda över fyllningen ovanpå kakbottnen och jämna till ytan. Ställ tillbaka formen i kylen och låt stå 4 timmar. Så här långt kan tårtan förberedas.
      5. Blanda samman 2 tsk vaniljextrakt och 1 tsk kakaopulver. Ta ut tårtan från formen. Använd penseln och stänk på chokladfärgen ovanpå tårtan och på sidorna. Toppa med de sparade kaksmulorna och chokladäggen. Servera genast.