Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Påskcheesecake Chokladmarmorerad

Det här är den ultimata cheese-caken för påskens alla desserter eller fikastunder. Självklart är det fritt fram för att dekorera även på annat vis, till exempel med marsipankycklingar.
  • 40 minuter
  • Portioner14
recipe image Påskcheesecake Chokladmarmorerad

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 180 g Oreo
  • 45 g Milda margarin smält
FYLLNING
  • 5 gelatinblad
  • 600 g cream cheese
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 4 dl Milda Visp
TILL FORMEN
  • 2 msk Milda margarin
TILL DEKORATION
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk kakaopulver
  • 90 g små chokladägg

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Smörj formen. Krossa Oreokexen och ta undan 20g. Blanda samman resten av kaksmulorna med 45 g smält margarin och pressa ut massan till en kakbotten i formen. Ställ in kakbottnen i kylskåp ca 30 minuter.
      2. Lägg 5 gelatblad i blöt i 7 minuter. Flytta över gelatinbladen till en liten kastrull och hetta upp. Smält på låg värme.
      3. Vispa upp 600 g cream cheese och sikta ner 1 ¾ dl florsocker under omrörning. Fortsätt att röra och rör ner 4 dl Milda Visp och 2 tsk gul hushållsfärg. Vänd försiktigt ner det smälta gelatinet.
      4. Skeda över fyllningen ovanpå kakbottnen och jämna till ytan. Ställ tillbaka formen i kylen och låt stå 4 timmar. Så här långt kan tårtan förberedas.
      5. Blanda samman 2 tsk vaniljextrakt och 1 tsk kakaopulver. Ta ut tårtan från formen. Använd penseln och stänk på chokladfärgen ovanpå tårtan och på sidorna. Toppa med de sparade kaksmulorna och chokladäggen. Servera genast.