Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Påskcheesecake Chokladmarmorerad

Det här är den ultimata cheese-caken för påskens alla desserter eller fikastunder. Självklart är det fritt fram för att dekorera även på annat vis, till exempel med marsipankycklingar.
  • Tillagning40 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner14
recipe image PÅSKCHEESECAKE Chokladmarmorerad

Ingredienser

  • 180 g Oreo
  • 45 g Milda margarin smält
  • 5 gelatinblad
  • 600 g cream cheese
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 4 dl Milda Visp
  • 2 msk Milda margarin
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk kakaopulver
  • 90 g små chokladägg

Näringsvärde

Energy (kcal)1264 kcal
Energy (kJ)5287 kJ
Protein (g)7.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g)177.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g)176.6 g
Sugar (g)172.3 g
Fibre (g)0.6 g
Fat (g)59.5 g
Saturated fat (g)11.3 g
Unsaturated fat (g)46.5 g
Monounsaturated fat (g)28.6 g
Polyunsaturated fat (g)17.8 g
Trans fat (g)10.9 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)34 mg
Salt (g)0.08 g
Vitamin A (IU)2626 IU
Vitamin C (mg)0.1 mg
Calcium (mg)7 mg
Iron (mg)0.41 mg
Potassium (mg)57 mg

Instruktioner

  1. Smörj formen. Krossa Oreokexen och ta undan 20g. Blanda samman resten av kaksmulorna med 45 g smält margarin och pressa ut massan till en kakbotten i formen. Ställ in kakbottnen i kylskåp ca 30 minuter.
  2. Lägg 5 gelatblad i blöt i 7 minuter. Flytta över gelatinbladen till en liten kastrull och hetta upp. Smält på låg värme.
  3. Vispa upp 600 g cream cheese och sikta ner 1 ¾ dl florsocker under omrörning. Fortsätt att röra och rör ner 4 dl Milda Visp och 2 tsk gul hushållsfärg. Vänd försiktigt ner det smälta gelatinet.
  4. Skeda över fyllningen ovanpå kakbottnen och jämna till ytan. Ställ tillbaka formen i kylen och låt stå 4 timmar. Så här långt kan tårtan förberedas.
  5. Blanda samman 2 tsk vaniljextrakt och 1 tsk kakaopulver. Ta ut tårtan från formen. Använd penseln och stänk på chokladfärgen ovanpå tårtan och på sidorna. Toppa med de sparade kaksmulorna och chokladäggen. Servera genast.