Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pannacotta med hallonsås

Pannacotta är naturligtvis favoritdesserten till nyår! Denna pannacotta smakar vanilj och serveras med en underbar hallonsås. Den passar utmärkt till fest eftersom den pannacottan är enkel att förbereda och kan dekoreras snyggt!
  • Tillagning
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image Pannacotta med hallonsås

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl Milda Vaniljvisp
  • 2 1/2 msk strösocker
  • 3 gelatinblad
  • 200 g färska hallon
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Näringsvärde

Energy (kcal)199 kcal
Energy (kJ)835 kJ
Protein (g)3.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)42.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)39.5 g
Sugar (g)38.7 g
Fibre (g)3.1 g
Fat (g)2.3 g
Saturated fat (g)1.2 g
Unsaturated fat (g)0.8 g
Monounsaturated fat (g)0.5 g
Polyunsaturated fat (g)0.3 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)6 mg
Sodium (mg)32 mg
Salt (g)0.08 g
Vitamin A (IU)117 IU
Vitamin C (mg)12.6 mg
Calcium (mg)83 mg
Iron (mg)0.37 mg
Potassium (mg)156 mg

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp mjölken och Milda Vaniljvisp tillsammans med sockret. Låt sedan blandningen kallna under några minuter. Blanda i de urpressade gelatinbladen.
  3. Häll pannacottan i lagom portionsformar. Placera dem i kylskåp i minst 3-4 timmar. Lägg hallonen, florsockret och vaniljsockret i en kastrull och låt koka upp. Passera blandningen genom en sil och låt sedan kallna.
  4. Dekorera pannacottan med bär och servera tillsammans med hallonsåsen.
Alla gillar väl tomtebloss för lite extra festlighet? Du hittar dem i de flesta livsmedelsbutiker!