Pannacotta med hallonsås
Pannacotta är naturligtvis favoritdesserten till nyår! Denna pannacotta smakar vanilj och serveras med en underbar hallonsås. Den passar utmärkt till fest eftersom den pannacottan är enkel att förbereda och kan dekoreras snyggt!
Tillagning20 minuter
Portioner4

Ingredienser
- 2 1/2 dl mjölk
- 2 1/2 dl Milda Vaniljvisp
- 2 1/2 msk strösocker
- 3 gelatinblad
- 200 g färska hallon
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Näringsvärde
Energy (kcal) | 199 kcal |
Energy (kJ) | 835 kJ |
Protein (g) | 3.6 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 42.7 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 39.5 g |
Sugar (g) | 38.7 g |
Fibre (g) | 3.1 g |
Fat (g) | 2.3 g |
Saturated fat (g) | 1.2 g |
Unsaturated fat (g) | 0.8 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.5 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.3 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 6 mg |
Sodium (mg) | 32 mg |
Salt (g) | 0.08 g |
Vitamin A (IU) | 117 IU |
Vitamin C (mg) | 12.6 mg |
Calcium (mg) | 83 mg |
Iron (mg) | 0.37 mg |
Potassium (mg) | 156 mg |
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp mjölken och Milda Vaniljvisp tillsammans med sockret. Låt sedan blandningen kallna under några minuter. Blanda i de urpressade gelatinbladen.
- Häll pannacottan i lagom portionsformar. Placera dem i kylskåp i minst 3-4 timmar. Lägg hallonen, florsockret och vaniljsockret i en kastrull och låt koka upp. Passera blandningen genom en sil och låt sedan kallna.
- Dekorera pannacottan med bär och servera tillsammans med hallonsåsen.
Alla gillar väl tomtebloss för lite extra festlighet? Du hittar dem i de flesta livsmedelsbutiker!