Påskcupcakes söta kycklingar
De här söta kycklingarna till påsk gör du enkelt av vanliga cupcakes, glasyr och sugarpaste. Vill du inte göra alla på en gång, frys in cupcakesen och dekorera efter hand. Sugarpaste kan du köpa i specialbutik eller på nätet.
- Portioner12
Ingredienser
INGREDIENSER
- 150 g Milda mat & bak
- 1 3/4 dl strösocker
- 1 citron rivet skal och saft
- 3 ägg
- 2 1/2 vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
GLASYR
- 125 g Milda mat & bak
- 6 dl florsocker
- 1/2 dl citronsaft från pressad citron
- 1 krm gul karamellfärg
TILL DEKORATION
- orange sugarpaste
- chokladknappar, minsta storleken
Instruktioner
TILLAGNING
- Värm ugnen till 180° för vanlig ugn eller 160 för varmluft. Fördela ut muffinsformar på en plåt.
- Smält 150 g Milda Mat & Bak och blanda sedan tillsammans med 1 ¾ dl strösocker tills det blir vitt och pösigt. Rör ner citronskalet. Rör in de 3 äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje ägg. Rör ner 2 ½ dl mjöl, 1 tsk bakpulver och citronsaften och rör smeten slät.
- Fördela smeten i de 12 muffinsformarna. Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen och baka ca 20 minuter, eller tills muffinsen fått gyllengul färg. Ta ut muffinsplåten och lägg över muffinsen på ett bakgaller att kallna helt.
- Glasyr: Vispa 125g Milda Mat & Bak, 6 dl florsocker och citronsaften pösigt. Färga glasyren gul med 1 krm gul karamellfärg. Bre glasyren på muffinsen.
- Kavla ut sugarpaste på bakbord mjölat med florsocker. Skär ut två triangelformade fötter och två triangelformade vingar till varje kyckling med en kniv. Skär ut en fyrkant till näbb till varje kyckling. Vik näbben försiktigt på diagonalen.
- Gör ögon av 2 chokladknappar till varje kyckling och sätt dit fötter, ögon och näbb.
Cupcakesen går att frysa in före dekorering