use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pasta med gorgonzola & valnötter

Pasta gorgonzola är en vegetarisk pasta som är superenkel att laga och full av smak. Valnötter, gorgonzola och vitlök är smaksättarna i denna rätt! En snabb vardagsrätt helt enkelt.
  • 15 minuter
  • Portioner4
recipe image Pasta med gorgonzola & valnötter

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 400 g penne pasta
  • 1 pressad vitlök
  • 1 msk Milda Culinesse
  • 2 dl valnötter
  • 1 hackad röd chili (ta bort fröhuset)
  • 2 1/2 dl Milda Mat 15 % eller 4 %
  • 1 köttfond
  • 100 g gorgonzola

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
      2. Fräs vitlöken i Milda Culinesse i en kastrull.
      3. Tillsätt valnötter och chili och stek under omrörning i ca 3 min (spara några valnötter till garnering).
      4. Häll i Milda Mat och Fond du Chef Beef och sjud tills fonden smält. Tillsätt 2/3 av osten och låt den smälta på svag värme under omrörning.
      5. Blanda den kokta pastan med såsen. Servera med hackade, rostade valnötter och bitar av resterande gorgonzola.
      Byt ut gorgonzolan om du föredrar en annan blåmögelost.