Pasta med gorgonzola & valnötter
Pasta gorgonzola är en vegetarisk pasta som är superenkel att laga och full av smak. Valnötter, gorgonzola och vitlök är smaksättarna i denna rätt! En snabb vardagsrätt helt enkelt.
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 400 g penne pasta
- 1 pressad vitlök
- 1 msk Milda Culinesse
- 2 dl valnötter
- 1 hackad röd chili (ta bort fröhuset)
- 2 1/2 dl Milda Mat 15 % eller 4 %
- 1 köttfond
- 100 g gorgonzola
Instruktioner
TILLAGNING
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Fräs vitlöken i Milda Culinesse i en kastrull.
- Tillsätt valnötter och chili och stek under omrörning i ca 3 min (spara några valnötter till garnering).
- Häll i Milda Mat och Fond du Chef Beef och sjud tills fonden smält. Tillsätt 2/3 av osten och låt den smälta på svag värme under omrörning.
- Blanda den kokta pastan med såsen. Servera med hackade, rostade valnötter och bitar av resterande gorgonzola.
Byt ut gorgonzolan om du föredrar en annan blåmögelost.