Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pasta med gorgonzola & valnötter

Pasta gorgonzola är en vegetarisk pasta som är superenkel att laga och full av smak. Valnötter, gorgonzola och vitlök är smaksättarna i denna rätt! En snabb vardagsrätt helt enkelt.
  • Tillagning15 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image PASTA med gorgonzola & valnötter

Ingredienser

  • 400 g penne pasta
  • 1 pressad vitlök
  • 1 msk Milda Culinesse
  • 2 dl valnötter
  • 1 hackad röd chili (ta bort fröhuset)
  • 2 1/2 dl Milda Mat 15 % eller 4 %
  • 1 köttfond
  • 100 g gorgonzola

Näringsvärde

Energy (kcal)619 kcal
Energy (kJ)2590 kJ
Protein (g)22.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g)81.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)76.1 g
Sugar (g)3.8 g
Fibre (g)4.9 g
Fat (g)23.4 g
Saturated fat (g)6.3 g
Unsaturated fat (g)15.5 g
Monounsaturated fat (g)4.1 g
Polyunsaturated fat (g)11.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)19 mg
Sodium (mg)357 mg
Salt (g)0.89 g
Vitamin A (IU)257 IU
Vitamin C (mg)11.5 mg
Calcium (mg)188 mg
Iron (mg)2.21 mg
Potassium (mg)433 mg

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Fräs vitlöken i Milda Culinesse i en kastrull.
  3. Tillsätt valnötter och chili och stek under omrörning i ca 3 min (spara några valnötter till garnering).
  4. Häll i Milda Mat och Fond du Chef Beef och sjud tills fonden smält. Tillsätt 2/3 av osten och låt den smälta på svag värme under omrörning.
  5. Blanda den kokta pastan med såsen. Servera med hackade, rostade valnötter och bitar av resterande gorgonzola.
Byt ut gorgonzolan om du föredrar en annan blåmögelost.