use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldeg är en riktig dessertklassiker. Perfekt i början av primörsäsongen då rabarbern är som bäst. Serveras med Milda Vaniljvisp för garanterad succé!
  • 30 minuter
  • Portioner4
recipe image Rabarberpaj med smuldeg

Ingredienser

SMULPAJ
  • 100 g Milda mat & bakmargarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 havregryn
  • 1/2 dl strösocker
FYLLNING
  • 500 g rabarber, skivad
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk Maizena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 frp Milda vaniljvisp

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Sätt ugnen på 180 grader.
      2. Tärna 100 g margarin och lägg det i en skål. Tillsätt 1.5 dl vetemjöl, 2.5 dl havregryn och 0.5 dl strösocker och blanda snabbt ihop till en smuldeg.
      3. Blanda 500 g rabarber med 2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker och 2 msk Maizena. Fördela sedan rabarbern i en smord pajform.
      4. Strö över smuldegen och grädda sedan i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vispad Milda vaniljvisp.