Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldeg är en riktig dessertklassiker. Perfekt i början av primörsäsongen då rabarbern är som bäst. Serveras med Milda Vaniljvisp för garanterad succé!
  • Tillagning30 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image Rabarberpaj med smuldeg

Ingredienser

  • 100 g Milda mat & bakmargarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 havregryn
  • 1/2 dl strösocker
  • 500 g rabarber, skivad
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk Maizena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 frp Milda vaniljvisp

Näringsvärde

Energy (kcal)251 kcal
Energy (kJ)1048 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)64.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)64.7 g
Sugar (g)64.6 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)1 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)1 mg
Iron (mg)0.03 mg
Potassium (mg)1 mg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Tärna 100 g margarin och lägg det i en skål. Tillsätt 1.5 dl vetemjöl, 2.5 dl havregryn och 0.5 dl strösocker och blanda snabbt ihop till en smuldeg.
  3. Blanda 500 g rabarber med 2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker och 2 msk Maizena. Fördela sedan rabarbern i en smord pajform.
  4. Strö över smuldegen och grädda sedan i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vispad Milda vaniljvisp.