Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldeg är en riktig dessertklassiker. Perfekt i början av primörsäsongen då rabarbern är som bäst. Serveras med Milda Vaniljvisp för garanterad succé!
  • 30 minuter
  • Portioner4
recipe image Rabarberpaj med smuldeg

Ingredienser

SMULPAJ
  • 100 g Milda mat & bakmargarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 havregryn
  • 1/2 dl strösocker
FYLLNING
  • 500 g rabarber, skivad
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk Maizena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 frp Milda vaniljvisp

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Sätt ugnen på 180 grader.
      2. Tärna 100 g margarin och lägg det i en skål. Tillsätt 1.5 dl vetemjöl, 2.5 dl havregryn och 0.5 dl strösocker och blanda snabbt ihop till en smuldeg.
      3. Blanda 500 g rabarber med 2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker och 2 msk Maizena. Fördela sedan rabarbern i en smord pajform.
      4. Strö över smuldegen och grädda sedan i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vispad Milda vaniljvisp.