Rabarberpaj med smuldeg
Rabarberpaj med smuldeg är en riktig dessertklassiker. Perfekt i början av primörsäsongen då rabarbern är som bäst. Serveras med Milda Vaniljvisp för garanterad succé!
- Portioner4
Ingredienser
SMULPAJ
- 100 g Milda mat & bakmargarin
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 1/2 havregryn
- 1/2 dl strösocker
FYLLNING
- 500 g rabarber, skivad
- 2 dl strösocker
- 2 msk Maizena
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 frp Milda vaniljvisp
Instruktioner
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Tärna 100 g margarin och lägg det i en skål. Tillsätt 1.5 dl vetemjöl, 2.5 dl havregryn och 0.5 dl strösocker och blanda snabbt ihop till en smuldeg.
- Blanda 500 g rabarber med 2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker och 2 msk Maizena. Fördela sedan rabarbern i en smord pajform.
- Strö över smuldegen och grädda sedan i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vispad Milda vaniljvisp.