Mangoglass Mango- och citronglass
Fräsch och uppfriskande mango- och citronglass, perfekt till sommaren!
Tillagning20 minuter
Portioner4

Ingredienser
- 1 citron
- 1 lime
- 1 dl fryst mango
- 2 ägg
- 1 förp (250ml) Milda vaniljvisp
Näringsvärde
Energy (kcal) | 60 kcal |
Energy (kJ) | 249 kJ |
Protein (g) | 4.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 5.4 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 4.4 g |
Sugar (g) | 3.0 g |
Fibre (g) | 1.0 g |
Fat (g) | 2.9 g |
Saturated fat (g) | 0.9 g |
Unsaturated fat (g) | 1.7 g |
Monounsaturated fat (g) | 1.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.6 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 108 mg |
Sodium (mg) | 42 mg |
Salt (g) | 0.10 g |
Vitamin A (IU) | 358 IU |
Vitamin C (mg) | 16.5 mg |
Calcium (mg) | 26 mg |
Iron (mg) | 0.69 mg |
Potassium (mg) | 100 mg |
Instruktioner
- Vispa vaniljvispen tjock och äggen poröst i varsin bunke, blanda samman vispen och äggen och mixa sedan med mangon och citrussaften.
- Häll i en form, täck med plastfolie och frys i 3-4 timmar. Låt gärna stå några minuter innan servering.
- Dekorera med frukt, nötter eller bär.
Det går att utesluta äggen, men resultatet blir inte lika fluffigt.