Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mangoglass Mango- och citronglass

Fräsch och uppfriskande mango- och citronglass, perfekt till sommaren!
  • Tillagning20 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image Mangoglass Mango- och citronglass

Ingredienser

  • 1 citron
  • 1 lime
  • 1 dl fryst mango
  • 2 ägg
  • 1 förp (250ml) Milda vaniljvisp

Näringsvärde

Energy (kcal)60 kcal
Energy (kJ)249 kJ
Protein (g)4.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)5.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g)4.4 g
Sugar (g)3.0 g
Fibre (g)1.0 g
Fat (g)2.9 g
Saturated fat (g)0.9 g
Unsaturated fat (g)1.7 g
Monounsaturated fat (g)1.1 g
Polyunsaturated fat (g)0.6 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)108 mg
Sodium (mg)42 mg
Salt (g)0.10 g
Vitamin A (IU)358 IU
Vitamin C (mg)16.5 mg
Calcium (mg)26 mg
Iron (mg)0.69 mg
Potassium (mg)100 mg

Instruktioner

  1. Vispa vaniljvispen tjock och äggen poröst i varsin bunke, blanda samman vispen och äggen och mixa sedan med mangon och citrussaften.
  2. Häll i en form, täck med plastfolie och frys i 3-4 timmar. Låt gärna stå några minuter innan servering.
  3. Dekorera med frukt, nötter eller bär.
Det går att utesluta äggen, men resultatet blir inte lika fluffigt.