Ramslökpesto med nässlor och morötter
Både ramslök och nässlor är nyttiga och goda ingredienser som vi kan hitta i naturen. Ramslök har en underbar vitlökssmak och nässlor har en smak som liknar spenat. Detta recept på nyttig ramslökspesto med nässlor passar utmärkt som snack med lätt rostade morötter.
- Portioner6
Ingredienser
INGREDIENSER
- 1 1/2 dl ramslök
- 1 1/2 dl nässlor, blancherade och urvridna
- 1/2 dl Milda Kockens val
- 1 dl kallpressad rapsolja
- 1 citron, rivet skal och juice
- 1 1/2 dl rostade solroskärnor
- 1/2 dl riven parmesan
ROSTADE MORÖTTER
- 2 knippen primörmorötter
Instruktioner
TILLAGNING
- Blanchera nässlorna, koka i lättsaltat vatten i ca 1 minut och skölj av med kallt vatten så att de kyls ner snabbt.
- Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa peston tills den är slät, men om du föredrar en grövre pesto kan du mixa den en kortare stund.
- Tvätta morötterna. Rosta morötterna i ugnen på en ugnsplåt i 175 grader i ca 10-15 minuter, tills morötterna fått lite färg men fortfarande är lite hårda. Ta morötterna ur ugnen och låt dem svalna. Servera med ramslökspesto som ett härligt snack.