use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ramslökpesto med nässlor och morötter

Både ramslök och nässlor är nyttiga och goda ingredienser som vi kan hitta i naturen. Ramslök har en underbar vitlökssmak och nässlor har en smak som liknar spenat. Detta recept på nyttig ramslökspesto med nässlor passar utmärkt som snack med lätt rostade morötter.
  • 25 minuter
  • Portioner6
recipe image Ramslökpesto med nässlor och morötter

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 1 1/2 dl ramslök
  • 1 1/2 dl nässlor, blancherade och urvridna
  • 1/2 dl Milda Kockens val
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1 citron, rivet skal och juice
  • 1 1/2 dl rostade solroskärnor
  • 1/2 dl riven parmesan
ROSTADE MORÖTTER
  • 2 knippen primörmorötter

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Blanchera nässlorna, koka i lättsaltat vatten i ca 1 minut och skölj av med kallt vatten så att de kyls ner snabbt.
      2. Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa peston tills den är slät, men om du föredrar en grövre pesto kan du mixa den en kortare stund.
      3. Tvätta morötterna. Rosta morötterna i ugnen på en ugnsplåt i 175 grader i ca 10-15 minuter, tills morötterna fått lite färg men fortfarande är lite hårda. Ta morötterna ur ugnen och låt dem svalna. Servera med ramslökspesto som ett härligt snack.