use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kokt Torsk med örtsås och potatis

Vi älskar den här enkla och nyttiga fiskrätten. De gröna ärtorna ger en fräsch och lätt smak till torsken eller din favoritfisk. Fullpackad med härliga örter blir det till en snabb och smakrik middag.
  • 25 minuter
  • Portioner4
recipe image Kokt Torsk med örtsås och potatis

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 800 g potatis
  • 600 g torskfilé (eller annan fisk du gillar)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 1/2 Milda Mat Extra 4%
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Börja med att koka potatisen.
      2. Häll 2,5 dl vatten i en kastrull med buljongtärningen och koka upp.
      3. Sänk värmen och lägg i fisken. Låt sjuda på svag värme ca 10 minuter. Ta upp fisken försiktigt och håll den varm under folie.
      4. Häll Milda Mat Extra 4 % i buljongen och koka upp igen. Tillsätt ärtor, dill, basilika och persilja (spara lite till garnering). Mixa detta till en sås tills den är helt grön och slät. Smaka av med salt och peppar.
      5. Fördela fisken i 4 djupa tallrikar, häll över såsen och toppa med färska örter. Servera med potatis.
      Det här receptet är lika gott med ris i stället för potatis – ta det du har hemma!