use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Risgrynsgröt favorit till jul

Risgrynsgröt är en självklarhet till jul, men vi tycker att den går lika bra att äta när som helst. Variera toppingen som du vill, exempelvis med nötter, russin eller bär.
  • 45 minuter
  • Portioner4
recipe image Risgrynsgröt favorit till jul

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 4 dl vatten
  • 2 dl rundkornigt ris eller grötris
  • 1 tsk salt
  • 8 1/2 dl mjölk
  • 1 hel kanel
  • 1 msk Milda Culinesse
  • 1 msk Milda strösocker (kan uteslutas)

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Koka upp vatten och salt, lägg i risgryn. Lägg på lock och koka risgrynen på svag värme i ca 10 minuter.
      2. Tillsätt mjölken och en bit hel kanel. Sjud gröten under lock på svag värme tills grynen är mjuka och gröten tjocknat, ca 30 minuter. Rör i gröten då och då.
      3. Tillsätt Milda och koka gröten en stund till. Är gröten för tunn, koka den utan lock ytterligare några minuter. Är den för tjock, späd med lite mjölk och rör om.
      4. Om du föredrar lite socker i, ha i det nu.
      5. Lägg i en skållad mandel för kärleken.
      6. Servera gröten med kanel och mjölk och eventuellt lite socker.