use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Fransk Köttgryta Boeuf Bourguignon

Den franska klassiska köttgrytan boeuf bourguignon är en självklar favorit på hösten. Vi gör den med nötkött, rödvin och grönsaker i säsong för att få den riktigt fyllig och mustig. Långkok när det är som bäst, helt enkelt!
  • 3 timme
  • Portioner6
recipe image Fransk Köttgryta Boeuf Bourguignon

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 1 kg tärnat kött exempelvis fransyska, bog eller lägg (3x3 cm)
  • 3 msk Milda Kockens val
  • 3 pressade vitlök klyftor
  • 2 tärnade gula lökar
  • 150 g tärnad rökt sidfläsk
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 lagerblad
  • 2 dl rödvin
  • 1 l vatten
  • 3 msk köttfond
  • 150 g champinjoner
  • 250 g skalad steklök
  • 2 tunt skivad morötter
  • salt och peppar
TILL SERVERING
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 6 portionspåsar Potatismos eller kokt potatis

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Bryn köttet gyllene i Milda Kockens val. Tillsätt vitlök, gul lök och sidfläsk. Stek allt tillsammans i ett par minuter.
      2. Tillsätt timjan, lagerblad, vin, vatten och köttfond.
      3. Sjud i 1–2 timmar eller tills köttet är mjukt.
      4. Tillsätt champinjoner och morötter när det är ca 30 minuter kvar av koktiden.
      5. Strö persilja över grytan vid servering.
      6. Servera med potatismos eller kokt potatis
      Vill du ha en något tjockare sky kan du reda av grytan med Maizena i slutet av koktiden.