Tomatsoppa med mascarpone
Denna fylliga tomatsoppa får smaker av Italien från mascarpone och örter. Den är lättlagad och mättande – perfekt vardagsmat!
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 500 g tomater, tärnade
- 2 msk Milda Culinesse
- 5 gula lökar, skivade
- 250 g potatis, tärnad
- 1 flytande grönsaksbuljong
- 1 msk blandade torkade örter (t ex persilja, rosmarin, timjan, salvia, basilika)
- 1 lagerblad
- 100 g mascarpone
- 5 msk strösocker
- 1 msk tomatpuré
- salt och peppar
Instruktioner
TILLAGNING
- Häll Milda Culinesse i en kastrull, ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
- Lägg i lök, morötter och potatis när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Fräs dem i kastrullen under omrörning i 10 min.
- Tillsätt fond, tomaterna, örterna och lagerbladet. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt sedan sjuda på spisen i 30 min under omrörning.
- Plocka bort lagerbladet från kastrullen.
- Tag av kastrullen från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer.
- Ställ tillbaka kastrullen på värmen och tillsätt mascarpone, strösocker och tomatpuré. Blanda samman allt väl och låt koka ihop hastigt.