Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tomatsoppa med mascarpone

Denna fylliga tomatsoppa får smaker av Italien från mascarpone och örter. Den är lättlagad och mättande – perfekt vardagsmat!
  • Tillagning50 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image TOMATSOPPA med mascarpone

Ingredienser

  • 500 g tomater, tärnade
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 5 gula lökar, skivade
  • 250 g potatis, tärnad
  • 1 flytande grönsaksbuljong
  • 1 msk blandade torkade örter (t ex persilja, rosmarin, timjan, salvia, basilika)
  • 1 lagerblad
  • 100 g mascarpone
  • 5 msk strösocker
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar

Näringsvärde

Energy (kcal)228 kcal
Energy (kJ)944 kJ
Protein (g)3.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g)29.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g)27.1 g
Sugar (g)20.1 g
Fibre (g)2.5 g
Fat (g)11.3 g
Saturated fat (g)7.3 g
Unsaturated fat (g)0.1 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)24 mg
Salt (g)0.06 g
Vitamin A (IU)971 IU
Vitamin C (mg)25.2 mg
Calcium (mg)18 mg
Iron (mg)0.77 mg
Potassium (mg)484 mg

Instruktioner

  1. Häll Milda Culinesse i en kastrull, ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
  2. Lägg i lök, morötter och potatis när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Fräs dem i kastrullen under omrörning i 10 min.
  3. Tillsätt fond, tomaterna, örterna och lagerbladet. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt sedan sjuda på spisen i 30 min under omrörning.
  4. Plocka bort lagerbladet från kastrullen.
  5. Tag av kastrullen från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer.
  6. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och tillsätt mascarpone, strösocker och tomatpuré. Blanda samman allt väl och låt koka ihop hastigt.