use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tomatsoppa med mascarpone

Denna fylliga tomatsoppa får smaker av Italien från mascarpone och örter. Den är lättlagad och mättande – perfekt vardagsmat!
  • 50 minuter
  • Portioner4
recipe image Tomatsoppa med mascarpone

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 500 g tomater, tärnade
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 5 gula lökar, skivade
  • 250 g potatis, tärnad
  • 1 flytande grönsaksbuljong
  • 1 msk blandade torkade örter (t ex persilja, rosmarin, timjan, salvia, basilika)
  • 1 lagerblad
  • 100 g mascarpone
  • 5 msk strösocker
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Häll Milda Culinesse i en kastrull, ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
      2. Lägg i lök, morötter och potatis när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Fräs dem i kastrullen under omrörning i 10 min.
      3. Tillsätt fond, tomaterna, örterna och lagerbladet. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt sedan sjuda på spisen i 30 min under omrörning.
      4. Plocka bort lagerbladet från kastrullen.
      5. Tag av kastrullen från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer.
      6. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och tillsätt mascarpone, strösocker och tomatpuré. Blanda samman allt väl och låt koka ihop hastigt.