Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Våfflor Mildas klassiker

Härligt frasiga våfflor av egen smet passar utmärkt som lyxig brunch, sötare fika eller middag. Glöm inte att hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörj med lite Milda flytande Culinesse innan du gräddar våfflorna.
  • Tillagning20 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner6
recipe image Våfflor Mildas klassiker

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl Milda flytande Culinesse
  • 2 ägg

Näringsvärde

Energy (kcal)290 kcal
Energy (kJ)1213 kJ
Protein (g)20.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)11.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)11.5 g
Sugar (g)10.5 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)17.5 g
Saturated fat (g)7.3 g
Unsaturated fat (g)8.5 g
Monounsaturated fat (g)5.9 g
Polyunsaturated fat (g)2.6 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)452 mg
Sodium (mg)624 mg
Salt (g)1.57 g
Vitamin A (IU)950 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)637 mg
Iron (mg)2.61 mg
Potassium (mg)424 mg

Instruktioner

  1. Rör ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke.
  2. Vispa ner vatten,mjölk och ägg. Avsluta med att vispa ner Milda flytande Culinesse.
  3. Värm upp våffeljärnet och smörj med lite Milda flytande Culinesse. Grädda våfflorna gyllene och lägg dem på ett galler om de inte ska ätas direkt.
För extra frasiga våfflor kan du byta ut vanligt vatten mot sodavatten