Våfflor Mildas klassiker
Härligt frasiga våfflor av egen smet passar utmärkt som lyxig brunch, sötare fika eller middag. Glöm inte att hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörj med lite Milda flytande Culinesse innan du gräddar våfflorna.
Tillagning20 minuter
Portioner6

Ingredienser
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 1/2 dl vatten
- 2 dl mjölk
- 1 dl Milda flytande Culinesse
- 2 ägg
Näringsvärde
Energy (kcal) | 290 kcal |
Energy (kJ) | 1213 kJ |
Protein (g) | 20.9 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 11.5 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 11.5 g |
Sugar (g) | 10.5 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 17.5 g |
Saturated fat (g) | 7.3 g |
Unsaturated fat (g) | 8.5 g |
Monounsaturated fat (g) | 5.9 g |
Polyunsaturated fat (g) | 2.6 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 452 mg |
Sodium (mg) | 624 mg |
Salt (g) | 1.57 g |
Vitamin A (IU) | 950 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 637 mg |
Iron (mg) | 2.61 mg |
Potassium (mg) | 424 mg |
Instruktioner
- Rör ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke.
- Vispa ner vatten,mjölk och ägg. Avsluta med att vispa ner Milda flytande Culinesse.
- Värm upp våffeljärnet och smörj med lite Milda flytande Culinesse. Grädda våfflorna gyllene och lägg dem på ett galler om de inte ska ätas direkt.
För extra frasiga våfflor kan du byta ut vanligt vatten mot sodavatten