use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kycklingsoppa med citrongräs

Vi älskar kycklingsoppa när det är kyligt ute! Det är en rätt som går att variera mycket, men vi gör denna soppa med asiatiska smaker av curry, ingefära och citrongräs. Med äggnudlar blir den mer matig.
  • 1 timme
  • Portioner4
recipe image Kycklingsoppa med citrongräs

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 4 kycklingbröstfiléer med skinn
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 1 msk gul currypulver
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 1/2 dl Milda Mat Extra 4% eller Milda Mat 15%
  • 1 1/2 cm riven färsk ingefära
  • 2 cm tunnskivat
  • 4 skivade vårlökar
  • 100 g sockerärtor
  • 1 röd chili
  • 200 g äggnudlar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Stek kycklingen gyllene tillsammans med den gula curryn i Milda Culinesse ca 5 minuter.
      2. Koka upp en knapp liter vatten med buljongtärningarna, Milda Mat Extra 4% eller Milda Mat 15%, ingefära och citrongräs. Tillsätt kycklingen och koka ytterligare 5 minuter.
      3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Fördela i 4 soppskålar och häll soppan över.
      4. Toppa soppan med vårlök, sockerärtor och finhackad chili.
      Äggnudlarna kan bytas till risnudlar om du tycker detta är godare, eller om du vill ha en glutenfri soppa.