Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vegoburgare med quinoa och sötpotatis

  • Tillagning20 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner6
recipe image VEGOBURGARE med quinoa och sötpotatis

Ingredienser

  • 600 g sötpotatis
  • 3 dl kokt quinoa
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 ägg
  • 1/2 citron, pressad saft
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk Milda Ekologisk
  • 6 hamburgerbröd
  • 2 avokado
  • 1/2 lime
  • 1 vitlök klyfta
  • Tillsätt önskad mängd chili och koriander
  • Smaka av med saltSmaka av med salt

Näringsvärde

Energy (kcal)614 kcal
Energy (kJ)2569 kJ
Protein (g)23.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g)95.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g)79.8 g
Sugar (g)10.0 g
Fibre (g)16.0 g
Fat (g)16.5 g
Saturated fat (g)2.5 g
Unsaturated fat (g)10.5 g
Monounsaturated fat (g)6.8 g
Polyunsaturated fat (g)3.7 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)72 mg
Sodium (mg)766 mg
Salt (g)1.91 g
Vitamin A (IU)10536 IU
Vitamin C (mg)10.8 mg
Calcium (mg)148 mg
Iron (mg)5.09 mg
Potassium (mg)871 mg

Instruktioner

  1. Baka sötpotatisarna i mitten av ugnen på 200° tills de är mjuka, ca 45 min. Dela dem och gröp ur skalet med en sked.
  2. Mixa sötpotatisen med kikärtsmjöl, ägg, citron, dijonsenap, Milda Eko och kryddor till en smet.
  3. Rör ner quinoan och forma till sex biffar. Låt stå i kylen ca 1,5 timme.
  4. Mosa avokado med en gaffel och rör ihop med limesaft, chili och koriander. Smaka av med salt och vitlök. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i Milda Ekologisk till fin, krispig yta på båda sidor.
  5. Fyll bröden med burgare, guacamole, skivad lök och sallad.
Du kan enkelt ersätta varje ägg med 3 msk kikärtsspad och göra burgaren vegansk. Ett ägg är 3 msk kikärtsspad.