use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vegoburgare med quinoa och sötpotatis

  • 20 minuter
  • Portioner6
recipe image Vegoburgare med quinoa och sötpotatis

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 600 g sötpotatis
  • 3 dl kokt quinoa
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 ägg
  • 1/2 citron, pressad saft
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk Milda Ekologisk
  • 6 hamburgerbröd
GUACAMOLE
  • 2 avokado
  • 1/2 lime
  • 1 vitlök klyfta
  • Tillsätt önskad mängd chili och koriander
  • Smaka av med saltSmaka av med salt

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Baka sötpotatisarna i mitten av ugnen på 200° tills de är mjuka, ca 45 min. Dela dem och gröp ur skalet med en sked.
      2. Mixa sötpotatisen med kikärtsmjöl, ägg, citron, dijonsenap, Milda Eko och kryddor till en smet.
      3. Rör ner quinoan och forma till sex biffar. Låt stå i kylen ca 1,5 timme.
      4. Mosa avokado med en gaffel och rör ihop med limesaft, chili och koriander. Smaka av med salt och vitlök. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i Milda Ekologisk till fin, krispig yta på båda sidor.
      5. Fyll bröden med burgare, guacamole, skivad lök och sallad.
      Du kan enkelt ersätta varje ägg med 3 msk kikärtsspad och göra burgaren vegansk. Ett ägg är 3 msk kikärtsspad.