Vegoburgare med quinoa och sötpotatis
- Portioner6
Ingredienser
INGREDIENSER
- 600 g sötpotatis
- 3 dl kokt quinoa
- 2 dl kikärtsmjöl
- 2 ägg
- 1/2 citron, pressad saft
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- 2 msk Milda Ekologisk
- 6 hamburgerbröd
GUACAMOLE
- 2 avokado
- 1/2 lime
- 1 vitlök klyfta
- Tillsätt önskad mängd chili och koriander
- Smaka av med saltSmaka av med salt
Instruktioner
TILLAGNING
- Baka sötpotatisarna i mitten av ugnen på 200° tills de är mjuka, ca 45 min. Dela dem och gröp ur skalet med en sked.
- Mixa sötpotatisen med kikärtsmjöl, ägg, citron, dijonsenap, Milda Eko och kryddor till en smet.
- Rör ner quinoan och forma till sex biffar. Låt stå i kylen ca 1,5 timme.
- Mosa avokado med en gaffel och rör ihop med limesaft, chili och koriander. Smaka av med salt och vitlök. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i Milda Ekologisk till fin, krispig yta på båda sidor.
- Fyll bröden med burgare, guacamole, skivad lök och sallad.
Du kan enkelt ersätta varje ägg med 3 msk kikärtsspad och göra burgaren vegansk. Ett ägg är 3 msk kikärtsspad.