use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kärleksmums Mockarutor

De här bakplåtskakorna är väldigt klassiska med sin goda smak av kaffe och choklad. Att de är älskade är inte svårt att förstå, precis som namnet kärleksmums antyder. Servera dem som dessert eller till kaffe eller te.
  • Tillagning45 minuter
  • Portioner30
recipe image Kärleksmums Mockarutor

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 200 g Milda margarin
  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
GLASYR
  • 75 g Milda margarin
  • 1/2 dl kokt stark kaffe
  • 4 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
GARNERING
  • kokosflingor, strössel eller daimkulor

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm ugnen till 200°. Klä en ugnslångpanna med bakplåtspapper.
      2. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
      3. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner det smälta margarinet och mjölken. Rör till en jämn smet och häll sedan ner smeten i långpannan.
      4. Grädda kakan mitt i ugnen 20−25 minuter. Känn efter med en provsticka att kakan är klar. Är stickan torr efter att ha stuckit i kakan, är kakan klar. Fastnar det smet på stickan, behöver kakan gräddas några minuter till.
      5. Smält matfettet till glasyren och blanda samman med kaffe, florsocker, kakao och vaniljsocker. Bre glasyren över den avsvalnade kakan. Strö kokosflingor eller något av de andra alternativen över kakan och skär upp den i rutor.