Avokadoburgare med bönbiffar och chilidressing
Ta din vegetariska burgare till en ny nivå med avokado istället för bröd, bönbiffar istället för kött, och toppad av en vegansk god dressing.
- Portioner4
Ingredienser
BÖNBIFFAR
- 800 g kidneybönor på burk
- 1/2 röd lök finhackad
- 1 dl potatismjöl
- 1 ägg
- 3 msk barbecuesås
- 1/2 msk paprikapulver
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 4 avokado
- 2 msk Milda Flytande Culinesse för stekning
- 1 citron eller lime
- 1 kruksallad till servering
- 2 morötter rivna
CHILIDRESSING
- 2 dl växtbaserad crème fraîche
- 2 msk tomatketchup
- 3 vitlök klyfta
- 1/2 majonnäs (äggfri)
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 msk citronsaft
- Smaka av med salt, peppar och sambal oelek
Instruktioner
TILLAGNING
- Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Rör kraftigt ihop med lök, potatismjöl, ägg, bbq-sås, dijonsenap, paprikapulver, salt och en klick Milda Flytande Culinesse. Hetta upp Milda Flytande Culinesse i en stekpanna och skeda upp smeten i högar och platta till. Stek burgarna på båda sidor på medelvärme tills ytan är krispig och de är varma rätt igenom, ca 10 min.
- Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, ketchup, sambal oelek. Pressa i vitlök och smaka av med paprikapulver, salt och peppar
- Dela avokadon och ta försiktigt bort kärnan. Fyll avokadon med quinoabiffar, kruksallad, rödlök och rivna morötter.
Pressa några droppar citron på avokadon så håller den färgen. Du kan enkelt ersätta ägg med kikärtsspad och göra burgaren vegansk, ett ägg är ca 3 msk kikärtsspad.