Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Avokadoglass

Vi älskar avokado i alla former! Men har du testat det i efterrätt? Den här underbart mjuka och goda avokadoglassen är perfekt för sommaren!
  • Tillagning20 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image Avokadoglass

Ingredienser

  • 2 avokado
  • 125 g fryst mango
  • 2 bananer
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 2 msk agavesirap
  • 1 dl Milda vaniljvisp

Näringsvärde

Energy (kcal)166 kcal
Energy (kJ)694 kJ
Protein (g)2.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)18.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)12.0 g
Sugar (g)8.1 g
Fibre (g)6.3 g
Fat (g)11.1 g
Saturated fat (g)1.6 g
Unsaturated fat (g)8.7 g
Monounsaturated fat (g)7.3 g
Polyunsaturated fat (g)1.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)6 mg
Salt (g)0.01 g
Vitamin A (IU)373 IU
Vitamin C (mg)18.8 mg
Calcium (mg)13 mg
Iron (mg)0.54 mg
Potassium (mg)533 mg

Instruktioner

  1. Vispa Milda vaniljvisp fluffig, gröp ur avokadon och mixa tillsammans med fryst mango, agavesirap, vaniljpulver och banan.
  2. Häll i en form, täck med plastfolie och frys i 3-4 timmar. Låt gärna stå några minuter innan servering.
  3. Dekorera med frukt, nötter eller bär.
För chokladsmak, blanda i 2 teskedar kakao!