Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Avokadoglass

Vi älskar avokado i alla former! Men har du testat det i efterrätt? Den här underbart mjuka och goda avokadoglassen är perfekt för sommaren!
  • 20 minuter
  • Portioner4
recipe image Avokadoglass

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 2 avokado
  • 125 g fryst mango
  • 2 bananer
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 2 msk agavesirap
  • 1 dl Milda vaniljvisp
Energy (kcal)166 kcal
Energy (kJ)694 kJ
Protein (g)2.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)18.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)12.0 g
Sugar (g)8.1 g
Fibre (g)6.3 g
Fat (g)11.1 g
Saturated fat (g)1.6 g
Unsaturated fat (g)8.7 g
Monounsaturated fat (g)7.3 g
Polyunsaturated fat (g)1.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)6 mg
Salt (g)0.01 g
Vitamin A (IU)373 IU
Vitamin C (mg)18.8 mg
Calcium (mg)13 mg
Iron (mg)0.54 mg
Potassium (mg)533 mg

Instruktioner

TILLAGNING
  1. Vispa Milda vaniljvisp fluffig, gröp ur avokadon och mixa tillsammans med fryst mango, agavesirap, vaniljpulver och banan.
  2. Häll i en form, täck med plastfolie och frys i 3-4 timmar. Låt gärna stå några minuter innan servering.
  3. Dekorera med frukt, nötter eller bär.
För chokladsmak, blanda i 2 teskedar kakao!