Pannkakstårta
En underbart läcker och smarrig pannkakstårta som passar perfekt till den festliga lunchen, brunchen eller kalaset.
- Portioner15
Ingredienser
Ingredienser:
- 12,5 g (1/4 paket) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 50 g Milda Culinesse margarin + extra till stekning
- 1000 g (1 liter) mjölk
- 250 g (5 st) ägg
- 9 g (1,5 tsk) salt
- 10 g (2 tsk) vaniljsocker
- 300 g (ca 5 dl) Kungsörnens Vetemjöl
- 5 dl Milda Visp 24%
- 2 krm äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 liter färska jordgubbar
- 2 dl BOB jordgubbssylt squeeze
- Citronmeliss
- Florsocker
Instruktioner
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke
- Smält margarinet i en kastrull (alt fl ytande margarin) och häll i mjölk, värm till fi ngervarmt (37°C).
- Rör ner margarin- och mjölkblandning, surdeg och ägg i bunken med jästen.
- Tillsätt salt och vaniljsocker.
- Vispa i mjölet, lite i taget till en slät smet.
- Låt jäsa i ca 30 minuter.
- Häll i ca 1 dl smet och vicka pannan så att du får ut smeten ordentligt. Vänd pannkakan när den börjar bli torr på ytan. Stek på andra sidan. Låt dem kallna helt.
- Vispa grädden med vaniljpulver eller vaniljsocker.
- Noppa och skär jordgubbarna i klyftor.
- Varva pannkakor med 2/3 av vaniljgrädden och jordgubbssylt till en hög tårta.
- Bred på resten av vaniljgrädden. Lägg på jordgubbar.
- Strö över citronmeliss och pudra över fl orsocker.