use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pannkakstårta

En underbart läcker och smarrig pannkakstårta som passar perfekt till den festliga lunchen, brunchen eller kalaset.
  • Portioner15
recipe image Pannkakstårta

Ingredienser

Ingredienser:
  • 12,5 g (1/4 paket) KronJäst för Söta Degar, färsk
  • 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
  • 50 g Milda Culinesse margarin + extra till stekning
  • 1000 g (1 liter) mjölk
  • 250 g (5 st) ägg
  • 9 g (1,5 tsk) salt
  • 10 g (2 tsk) vaniljsocker
  • 300 g (ca 5 dl) Kungsörnens Vetemjöl
  • 5 dl Milda Visp 24%
  • 2 krm äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 liter färska jordgubbar
  • 2 dl BOB jordgubbssylt squeeze
  • Citronmeliss
  • Florsocker

      Instruktioner

      Gör så här:
      1. Smula ner jästen i en bunke
      2. Smält margarinet i en kastrull (alt fl ytande margarin) och häll i mjölk, värm till fi ngervarmt (37°C).
      3. Rör ner margarin- och mjölkblandning, surdeg och ägg i bunken med jästen.
      4. Tillsätt salt och vaniljsocker.
      5. Vispa i mjölet, lite i taget till en slät smet.
      6. Låt jäsa i ca 30 minuter.
      7. Häll i ca 1 dl smet och vicka pannan så att du får ut smeten ordentligt. Vänd pannkakan när den börjar bli torr på ytan. Stek på andra sidan. Låt dem kallna helt.
      8. Vispa grädden med vaniljpulver eller vaniljsocker.
      9. Noppa och skär jordgubbarna i klyftor.
      10. Varva pannkakor med 2/3 av vaniljgrädden och jordgubbssylt till en hög tårta.
      11. Bred på resten av vaniljgrädden. Lägg på jordgubbar.
      12. Strö över citronmeliss och pudra över fl orsocker.