Muffins med pepparkakssmak
Dessa pepparkaksmuffins är perfekta till julen, med en underbar smak av pepparkaka och frisk cream cheese frosting. Med lingon på toppen blir de riktigt snygga!
Portioner12

Ingredienser
MUFFINS
- 100 g Milda margarin
- 2 1/2 dl farinsocker
- 2 ägg
- 1 1/2 dl filmjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk pepparkakskrydda
- 1 tsk natriumbikarbonat
TOPPING
- 200 g Crème Bonjour Naturell
- 2 dl florsocker
- 25 g Milda margarin
- 100 g frysta lingon
- 1/2 dl strösocker
Instruktioner
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa margarin och farinsocker poröst.
- Tillsätt äggen ett i taget och rör ner filmjölken.
- Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat, vänd ner detta försiktigt i smeten. Fördela i muffinsformar, grädda i ugnen (ca 15 minuter för stora och 10-12 minuter för små).
- Under tiden muffins är i ugnen: gör frostingen genom att blanda alla ingredienser och vispa till en krämig smet.
- Låt lingonen tina med sockret som för rårörda lingon.
- När muffinsen har svalnat, klicka på frostingen och garnera med en matsked rårörda lingon.
Du kan även hälla smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda som en stor kaka i ca 20-30 minuter.
