Muffins med pepparkakssmak
Dessa pepparkaksmuffins är perfekta till julen, med en underbar smak av pepparkaka och frisk cream cheese frosting. Med lingon på toppen blir de riktigt snygga!
- Portioner12
Ingredienser
MUFFINS
- 100 g Milda margarin
- 2 1/2 dl farinsocker
- 2 ägg
- 1 1/2 dl filmjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk pepparkakskrydda
- 1 tsk natriumbikarbonat
TOPPING
- 200 g Crème Bonjour Naturell
- 2 dl florsocker
- 25 g Milda margarin
- 100 g frysta lingon
- 1/2 dl strösocker
Instruktioner
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa margarin och farinsocker poröst.
- Tillsätt äggen ett i taget och rör ner filmjölken.
- Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat, vänd ner detta försiktigt i smeten. Fördela i muffinsformar, grädda i ugnen (ca 15 minuter för stora och 10-12 minuter för små).
- Under tiden muffins är i ugnen: gör frostingen genom att blanda alla ingredienser och vispa till en krämig smet.
- Låt lingonen tina med sockret som för rårörda lingon.
- När muffinsen har svalnat, klicka på frostingen och garnera med en matsked rårörda lingon.
Du kan även hälla smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda som en stor kaka i ca 20-30 minuter.