Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Muffins med pepparkakssmak

Dessa pepparkaksmuffins är perfekta till julen, med en underbar smak av pepparkaka och frisk cream cheese frosting. Med lingon på toppen blir de riktigt snygga!
  • Tillagning
  • Förberedelse
  • Portioner12
recipe image Muffins med pepparkakssmak

Ingredienser

  • 100 g Milda margarin
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk natriumbikarbonat
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • 2 dl florsocker
  • 25 g Milda margarin
  • 100 g frysta lingon
  • 1/2 dl strösocker

Näringsvärde

Energy (kcal)2984 kcal
Energy (kJ)12482 kJ
Protein (g)15.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)496.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)496.5 g
Sugar (g)488.5 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)111.9 g
Saturated fat (g)22.6 g
Unsaturated fat (g)85.4 g
Monounsaturated fat (g)52.8 g
Polyunsaturated fat (g)32.6 g
Trans fat (g)18.6 g
Cholesterol (mg)432 mg
Sodium (mg)1500 mg
Salt (g)3.76 g
Vitamin A (IU)5098 IU
Vitamin C (mg)0.2 mg
Calcium (mg)279 mg
Iron (mg)4.02 mg
Potassium (mg)520 mg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa margarin och farinsocker poröst.
  3. Tillsätt äggen ett i taget och rör ner filmjölken.
  4. Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat, vänd ner detta försiktigt i smeten. Fördela i muffinsformar, grädda i ugnen (ca 15 minuter för stora och 10-12 minuter för små).
  5. Under tiden muffins är i ugnen: gör frostingen genom att blanda alla ingredienser och vispa till en krämig smet.
  6. Låt lingonen tina med sockret som för rårörda lingon.
  7. När muffinsen har svalnat, klicka på frostingen och garnera med en matsked rårörda lingon.
Du kan även hälla smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda som en stor kaka i ca 20-30 minuter.