use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Muffins med pepparkakssmak

Dessa pepparkaksmuffins är perfekta till julen, med en underbar smak av pepparkaka och frisk cream cheese frosting. Med lingon på toppen blir de riktigt snygga!
  • 30 minuter
  • Portioner12
recipe image Muffins med pepparkakssmak

Ingredienser

MUFFINS
  • 100 g Milda margarin
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk natriumbikarbonat
TOPPING
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • 2 dl florsocker
  • 25 g Milda margarin
  • 100 g frysta lingon
  • 1/2 dl strösocker

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Sätt ugnen på 175°C.
      2. Vispa margarin och farinsocker poröst.
      3. Tillsätt äggen ett i taget och rör ner filmjölken.
      4. Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat, vänd ner detta försiktigt i smeten. Fördela i muffinsformar, grädda i ugnen (ca 15 minuter för stora och 10-12 minuter för små).
      5. Under tiden muffins är i ugnen: gör frostingen genom att blanda alla ingredienser och vispa till en krämig smet.
      6. Låt lingonen tina med sockret som för rårörda lingon.
      7. När muffinsen har svalnat, klicka på frostingen och garnera med en matsked rårörda lingon.
      Du kan även hälla smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda som en stor kaka i ca 20-30 minuter.