Muffins med pepparkakssmak
Dessa pepparkaksmuffins är perfekta till julen, med en underbar smak av pepparkaka och frisk cream cheese frosting. Med lingon på toppen blir de riktigt snygga!
Tillagning30 minuter
Portioner12

Ingredienser
- 100 g Milda margarin
- 2 1/2 dl farinsocker
- 2 ägg
- 1 1/2 dl filmjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk pepparkakskrydda
- 1 tsk natriumbikarbonat
- 200 g Crème Bonjour Naturell
- 2 dl florsocker
- 25 g Milda margarin
- 100 g frysta lingon
- 1/2 dl strösocker
Näringsvärde
Energy (kcal) | 2984 kcal |
Energy (kJ) | 12482 kJ |
Protein (g) | 15.1 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 496.5 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 496.5 g |
Sugar (g) | 488.5 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 111.9 g |
Saturated fat (g) | 22.6 g |
Unsaturated fat (g) | 85.4 g |
Monounsaturated fat (g) | 52.8 g |
Polyunsaturated fat (g) | 32.6 g |
Trans fat (g) | 18.6 g |
Cholesterol (mg) | 432 mg |
Sodium (mg) | 1500 mg |
Salt (g) | 3.76 g |
Vitamin A (IU) | 5098 IU |
Vitamin C (mg) | 0.2 mg |
Calcium (mg) | 279 mg |
Iron (mg) | 4.02 mg |
Potassium (mg) | 520 mg |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa margarin och farinsocker poröst.
- Tillsätt äggen ett i taget och rör ner filmjölken.
- Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat, vänd ner detta försiktigt i smeten. Fördela i muffinsformar, grädda i ugnen (ca 15 minuter för stora och 10-12 minuter för små).
- Under tiden muffins är i ugnen: gör frostingen genom att blanda alla ingredienser och vispa till en krämig smet.
- Låt lingonen tina med sockret som för rårörda lingon.
- När muffinsen har svalnat, klicka på frostingen och garnera med en matsked rårörda lingon.
Du kan även hälla smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda som en stor kaka i ca 20-30 minuter.