Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheesecake med blåbär

  • Tillagning1 timme 0 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner12
recipe image Cheesecake med blåbär

Ingredienser

  • 200 g digestivekex (ca 10st)
  • 75 g Milda margarin eller ¾ dl Milda Culinesse
  • 1 citron finrivet skal
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 3 msk Maizena majsstärkelse
  • 400 g Crème Bonjour Naturell
  • 2 1/2 dl strösocker (225g)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • florsocker

Näringsvärde

Energy (kcal)6479 kcal
Energy (kJ)27119 kJ
Protein (g)20.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)1409.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)1403.8 g
Sugar (g)1270.3 g
Fibre (g)5.7 g
Fat (g)106.9 g
Saturated fat (g)31.2 g
Unsaturated fat (g)50.7 g
Monounsaturated fat (g)31.3 g
Polyunsaturated fat (g)19.4 g
Trans fat (g)11.2 g
Cholesterol (mg)298 mg
Sodium (mg)1312 mg
Salt (g)3.28 g
Vitamin A (IU)3009 IU
Vitamin C (mg)29.7 mg
Calcium (mg)62 mg
Iron (mg)2.09 mg
Potassium (mg)205 mg

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 150°. Mixa kexen till smulor i en mixer. Klipp ut en remsa av bakplåtspapper som är lika bred som formens höjd.
  2. Smält margarinet och blanda samman med kexsmulorna. Tryck ut degen till en jämn tårtbotten i formen.
  3. Fyllning: Lägg citronskalet i en bunke, tillsätt citronsaften och rör ner majsstärkelsen. Tillsätt Crème Bonjour, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget och rör ordentligt till en slät kräm.
  4. Placera remsan av bakplåtspapper runt kanten inuti formen. Häll fyllningen över kexbottnen.
  5. Ställ in kakan på näst nedersta falsen i ugnen och grädda ca 50 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
Har du inte tillgång till mixer kan du lägga kexen i en plastpåse och rulla en kavel över dem. Testa också att byta ut Digestivekexen mot chocolate chip cookies!