Cheesecake med hallonsås
Cheesecake är lättare att göra än vad man kan tro! I detta recept har vi använt syrlig gräddfil och friska hallon för att toppa kakan.
- Portioner16
Ingredienser
BOTTEN
- 160 g digestivekex
- 60 g Milda margarin, smält
FYLLNING
- 675 g Crème Bonjour Naturell
- 1 dl strösocker
- 4 ägg
- 100 g vit choklad, smällt
- 1 tsk vaniljsocker
TOPPING
- 2 dl gräddfil
- 1/4 dl strösocker
- 225 g frysta hallon
- 2 dl florsocker
- 1 msk vatten
Instruktioner
TILLAGNING
- Smöra en springform, ca 20 cm i diameter.
- Mixa digestivekexen till smulor och tillsätt sedan det smälta margarinet.
- Tryck ut degen i en springform och ställ i kylen i 30 minuter.
- Vispa först ihop färskost och socker i en stor skål. Tillsätt sedan ägg, smält vit choklad och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
- Häll smeten över den kylda tårtbottnen och grädda i 175°C ca 1 timme.
- Vispa ihop gräddfil och strösocker i en liten skål och ställ åt sidan. Gör hallonsåsen genom att koka samman hallon, florsocker och vatten ca 5 minuter. Passera i durkslag till en slät sås.
- Ta ut cheesecaken från ugnen och toppa med varvad vispad gräddfil och hallonsås. Gör ett mönster i såsen med en tandpetare.
- Grädda 10 minuter till, stäng av värmen och låt cheesecaken svalna i ugnen.
- Låt cheesecaken stelna helt i kylen innan servering. Skär försiktigt med en kniv längs kanten innan du tar bort formen.
Använd hallonsåsen för att göra olika mönster på kakan. Till exempel kan du droppa såsen och dra ut varje droppe så det liknar små stjärnor.