use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheesecake med hallonsås

Cheesecake är lättare att göra än vad man kan tro! I detta recept har vi använt syrlig gräddfil och friska hallon för att toppa kakan.
  • 2 timme
  • Portioner16
recipe image Cheesecake med hallonsås

Ingredienser

BOTTEN
  • 160 g digestivekex
  • 60 g Milda margarin, smält
FYLLNING
  • 675 g Crème Bonjour Naturell
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 100 g vit choklad, smällt
  • 1 tsk vaniljsocker
TOPPING
  • 2 dl gräddfil
  • 1/4 dl strösocker
  • 225 g frysta hallon
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vatten

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Smöra en springform, ca 20 cm i diameter.
      2. Mixa digestivekexen till smulor och tillsätt sedan det smälta margarinet.
      3. Tryck ut degen i en springform och ställ i kylen i 30 minuter.
      4. Vispa först ihop färskost och socker i en stor skål. Tillsätt sedan ägg, smält vit choklad och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
      5. Häll smeten över den kylda tårtbottnen och grädda i 175°C ca 1 timme.
      6. Vispa ihop gräddfil och strösocker i en liten skål och ställ åt sidan. Gör hallonsåsen genom att koka samman hallon, florsocker och vatten ca 5 minuter. Passera i durkslag till en slät sås.
      7. Ta ut cheesecaken från ugnen och toppa med varvad vispad gräddfil och hallonsås. Gör ett mönster i såsen med en tandpetare.
      8. Grädda 10 minuter till, stäng av värmen och låt cheesecaken svalna i ugnen.
      9. Låt cheesecaken stelna helt i kylen innan servering. Skär försiktigt med en kniv längs kanten innan du tar bort formen.
      Använd hallonsåsen för att göra olika mönster på kakan. Till exempel kan du droppa såsen och dra ut varje droppe så det liknar små stjärnor.