Cheesecake med hallonsås
Cheesecake är lättare att göra än vad man kan tro! I detta recept har vi använt syrlig gräddfil och friska hallon för att toppa kakan.
Tillagning2 timme 0 minuter
Portioner16

Ingredienser
- 160 g digestivekex
- 60 g Milda margarin, smält
- 675 g Crème Bonjour Naturell
- 1 dl strösocker
- 4 ägg
- 100 g vit choklad, smällt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl gräddfil
- 1/4 dl strösocker
- 225 g frysta hallon
- 2 dl florsocker
- 1 msk vatten
Näringsvärde
Energy (kcal) | 3972 kcal |
Energy (kJ) | 16636 kJ |
Protein (g) | 51.6 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 575.7 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 562.1 g |
Sugar (g) | 468.7 g |
Fibre (g) | 13.6 g |
Fat (g) | 174.5 g |
Saturated fat (g) | 85.7 g |
Unsaturated fat (g) | 62.4 g |
Monounsaturated fat (g) | 42.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 20.3 g |
Trans fat (g) | 9.0 g |
Cholesterol (mg) | 950 mg |
Sodium (mg) | 1593 mg |
Salt (g) | 3.97 g |
Vitamin A (IU) | 3564 IU |
Vitamin C (mg) | 37.7 mg |
Calcium (mg) | 374 mg |
Iron (mg) | 6.76 mg |
Potassium (mg) | 1202 mg |
Instruktioner
- Smöra en springform, ca 20 cm i diameter.
- Mixa digestivekexen till smulor och tillsätt sedan det smälta margarinet.
- Tryck ut degen i en springform och ställ i kylen i 30 minuter.
- Vispa först ihop färskost och socker i en stor skål. Tillsätt sedan ägg, smält vit choklad och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
- Häll smeten över den kylda tårtbottnen och grädda i 175°C ca 1 timme.
- Vispa ihop gräddfil och strösocker i en liten skål och ställ åt sidan. Gör hallonsåsen genom att koka samman hallon, florsocker och vatten ca 5 minuter. Passera i durkslag till en slät sås.
- Ta ut cheesecaken från ugnen och toppa med varvad vispad gräddfil och hallonsås. Gör ett mönster i såsen med en tandpetare.
- Grädda 10 minuter till, stäng av värmen och låt cheesecaken svalna i ugnen.
- Låt cheesecaken stelna helt i kylen innan servering. Skär försiktigt med en kniv längs kanten innan du tar bort formen.
Använd hallonsåsen för att göra olika mönster på kakan. Till exempel kan du droppa såsen och dra ut varje droppe så det liknar små stjärnor.