Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Soppa med potatis & grönkål

Den här läckra soppan med potatis och grönkål passar perfekt den kalla årstiden. Dels värmer den gott och dels är grönkålen som finast på hösten och vintern. Servera soppan med ett gott bröd.
  • Tillagning25 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image Soppa med potatis & grönkål

Ingredienser

  • 200 g grönkål
  • 6 potatisar, skivade
  • 1 gul lök finhackad
  • 1 msk Milda Culinesse
  • 7 dl vatten
  • 3 dl Milda Mat, 15%
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Näringsvärde

Energy (kcal)206 kcal
Energy (kJ)860 kJ
Protein (g)6.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)45.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g)39.9 g
Sugar (g)1.9 g
Fibre (g)5.3 g
Fat (g)0.8 g
Saturated fat (g)0.1 g
Unsaturated fat (g)0.2 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.2 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)287 mg
Salt (g)0.72 g
Vitamin A (IU)3601 IU
Vitamin C (mg)90.4 mg
Calcium (mg)88 mg
Iron (mg)2.40 mg
Potassium (mg)1186 mg

Instruktioner

  1. Fräs grönkålen, potatisen och löken i Milda Culinesse i en kastrull. Tillsätt vatten, Milda Mat och buljongtärningen.
  2. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud soppan tills potatisen är mjuk. Mixa soppan och krydda med salt och peppar.
  3. Servera soppan rykande het med ett gott grovt bröd till.