Soppa med potatis & grönkål
Den här läckra soppan med potatis och grönkål passar perfekt den kalla årstiden. Dels värmer den gott och dels är grönkålen som finast på hösten och vintern. Servera soppan med ett gott bröd.
Tillagning25 minuter
Portioner4

Ingredienser
- 200 g grönkål
- 6 potatisar, skivade
- 1 gul lök finhackad
- 1 msk Milda Culinesse
- 7 dl vatten
- 3 dl Milda Mat, 15%
- 1 grönsaksbuljongtärning
Näringsvärde
Energy (kcal) | 206 kcal |
Energy (kJ) | 860 kJ |
Protein (g) | 6.6 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 45.2 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 39.9 g |
Sugar (g) | 1.9 g |
Fibre (g) | 5.3 g |
Fat (g) | 0.8 g |
Saturated fat (g) | 0.1 g |
Unsaturated fat (g) | 0.2 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.2 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 287 mg |
Salt (g) | 0.72 g |
Vitamin A (IU) | 3601 IU |
Vitamin C (mg) | 90.4 mg |
Calcium (mg) | 88 mg |
Iron (mg) | 2.40 mg |
Potassium (mg) | 1186 mg |
Instruktioner
- Fräs grönkålen, potatisen och löken i Milda Culinesse i en kastrull. Tillsätt vatten, Milda Mat och buljongtärningen.
- Koka upp, sänk värmen till medel och sjud soppan tills potatisen är mjuk. Mixa soppan och krydda med salt och peppar.
- Servera soppan rykande het med ett gott grovt bröd till.