Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Morotskaka med citronglasyr

Morotskaka är en riktig favorit att servera till kaffe eller te. Det är viktigt att du använder både bakpulver och bikarbonat i morotskakan för att få en lätt och luftig konsistens på kakan. Utesluter du det ena blir kakan mer kompakt.
  • 1 timme
  • Portioner10
recipe image Morotskaka med citronglasyr

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl brun farin (115g)
  • 2 dl Milda Culinesse
  • 3 ägg
  • 300 g morrötter, finrivna
  • 3 1/2 dl vetemjöl (210g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk natriumbikarbonat
  • 2 msk
TILL FORMEN
  • 1 msk Milda Culinesse
  • 3 msk ströbröd
TOPPING
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • 1 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 msk citronsaft

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm ugnen till 180°. Smörj och bröa en ugnssäker kakform.
      2. Vispa socker, farinsocker och Milda Culinesse tills sockret lösts upp. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt morötterna.
      3. Sikta ner vetemjöl, salt, bakpulver, bikarbonat och kanel, och blanda försiktigt in alltsammans i smeten. Häll smeten i formen och ställ in den på näst nedersta falsen i ugnen.
      4. Grädda kakan 40−50 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
      5. Topping: Blanda samman Crème Bonjour med florsocker, finrivet citronskal och citronsaft. Bre toppningen på den kalla kakan. Skär upp kakan i fina bitar före servering.
      Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.