Morotskaka med citronglasyr
Morotskaka är en riktig favorit att servera till kaffe eller te. Det är viktigt att du använder både bakpulver och bikarbonat i morotskakan för att få en lätt och luftig konsistens på kakan. Utesluter du det ena blir kakan mer kompakt.
- Portioner10
Ingredienser
INGREDIENSER
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 1/2 dl brun farin (115g)
- 2 dl Milda Culinesse
- 3 ägg
- 300 g morrötter, finrivna
- 3 1/2 dl vetemjöl (210g)
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk natriumbikarbonat
- 2 msk
TILL FORMEN
- 1 msk Milda Culinesse
- 3 msk ströbröd
TOPPING
- 200 g Crème Bonjour Naturell
- 1 dl florsocker
- 1 citron, finrivet skal
- 2 msk citronsaft
Instruktioner
TILLAGNING
- Värm ugnen till 180°. Smörj och bröa en ugnssäker kakform.
- Vispa socker, farinsocker och Milda Culinesse tills sockret lösts upp. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt morötterna.
- Sikta ner vetemjöl, salt, bakpulver, bikarbonat och kanel, och blanda försiktigt in alltsammans i smeten. Häll smeten i formen och ställ in den på näst nedersta falsen i ugnen.
- Grädda kakan 40−50 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
- Topping: Blanda samman Crème Bonjour med florsocker, finrivet citronskal och citronsaft. Bre toppningen på den kalla kakan. Skär upp kakan i fina bitar före servering.
Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.