Cheesecake med lime
Den här cheesecaken behöver du inte grädda i ugn, det räcker om den får 3 timmar på sig att stelna i kylen. Den har en frisk smak av lime och smakar bra tillsammans med färska bär eller färsk frukt.
- Portioner12
Ingredienser
INGREDIENSER
- 2 gelatinblad
- 240 g digestivekex
- 40 g Milda margarin
- 3 msk vatten
- 400 g Crème Bonjour Naturell
- 2 1/2 Milda Mat & Visp, 26%
- 2 lime saft & finrivet skal
- 1 3/4 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl naturell yoghurt
Instruktioner
TILLAGNING
- Lägg gelatinet i blöt. Bryt Digestive-kexen i mindre bitar och mixa dem till fina smulor. Tillsätt margarinet, lite i taget och kör till en jämn blandning. Tryck ut degen till en jämn botten i formen. Ställ i in formen i kylen så länge.
- Häll vattnet i en liten kastrull, tillsätt gelatinet och hetta upp. Rör tills gelatinet lösts upp.
- Vispa samman Crème Bonjour, Milda Mat & Visp, limeskal, limesaft, florsocker och vaniljsocker till en jämn blandning. Vänd ner yoghurten och gelatinet. Häll blandningen i tårtbottnen och ställ tillbaka i kylen minst 3 timmar.
- Servera cheesecaken dekorerad med kaksmulor och frukt.