Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheesecake med lime

Den här cheesecaken behöver du inte grädda i ugn, det räcker om den får 3 timmar på sig att stelna i kylen. Den har en frisk smak av lime och smakar bra tillsammans med färska bär eller färsk frukt.
  • 1 timme
  • Portioner12
recipe image Cheesecake med lime

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 2 gelatinblad
  • 240 g digestivekex
  • 40 g Milda margarin
  • 3 msk vatten
  • 400 g Crème Bonjour Naturell
  • 2 1/2 Milda Mat & Visp, 26%
  • 2 lime saft & finrivet skal
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl naturell yoghurt

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Lägg gelatinet i blöt. Bryt Digestive-kexen i mindre bitar och mixa dem till fina smulor. Tillsätt margarinet, lite i taget och kör till en jämn blandning. Tryck ut degen till en jämn botten i formen. Ställ i in formen i kylen så länge.
      2. Häll vattnet i en liten kastrull, tillsätt gelatinet och hetta upp. Rör tills gelatinet lösts upp.
      3. Vispa samman Crème Bonjour, Milda Mat & Visp, limeskal, limesaft, florsocker och vaniljsocker till en jämn blandning. Vänd ner yoghurten och gelatinet. Häll blandningen i tårtbottnen och ställ tillbaka i kylen minst 3 timmar.
      4. Servera cheesecaken dekorerad med kaksmulor och frukt.