Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheesecake med lime

Den här cheesecaken behöver du inte grädda i ugn, det räcker om den får 3 timmar på sig att stelna i kylen. Den har en frisk smak av lime och smakar bra tillsammans med färska bär eller färsk frukt.
  • Tillagning1 timme 0 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner12
recipe image CHEESECAKE med lime

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 240 g digestivekex
  • 40 g Milda margarin
  • 3 msk vatten
  • 400 g Crème Bonjour Naturell
  • 2 1/2 Milda Mat & Visp, 26%
  • 2 lime saft & finrivet skal
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl naturell yoghurt

Näringsvärde

Energy (kcal)2285 kcal
Energy (kJ)9591 kJ
Protein (g)25.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)375.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)366.5 g
Sugar (g)224.0 g
Fibre (g)8.4 g
Fat (g)87.7 g
Saturated fat (g)31.9 g
Unsaturated fat (g)27.3 g
Monounsaturated fat (g)17.3 g
Polyunsaturated fat (g)10.0 g
Trans fat (g)6.0 g
Cholesterol (mg)124 mg
Sodium (mg)1551 mg
Salt (g)3.88 g
Vitamin A (IU)1685 IU
Vitamin C (mg)33.8 mg
Calcium (mg)284 mg
Iron (mg)0.91 mg
Potassium (mg)436 mg

Instruktioner

  1. Lägg gelatinet i blöt. Bryt Digestive-kexen i mindre bitar och mixa dem till fina smulor. Tillsätt margarinet, lite i taget och kör till en jämn blandning. Tryck ut degen till en jämn botten i formen. Ställ i in formen i kylen så länge.
  2. Häll vattnet i en liten kastrull, tillsätt gelatinet och hetta upp. Rör tills gelatinet lösts upp.
  3. Vispa samman Crème Bonjour, Milda Mat & Visp, limeskal, limesaft, florsocker och vaniljsocker till en jämn blandning. Vänd ner yoghurten och gelatinet. Häll blandningen i tårtbottnen och ställ tillbaka i kylen minst 3 timmar.
  4. Servera cheesecaken dekorerad med kaksmulor och frukt.