use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheesecake med lime

Den här cheesecaken behöver du inte grädda i ugn, det räcker om den får 3 timmar på sig att stelna i kylen. Den har en frisk smak av lime och smakar bra tillsammans med färska bär eller färsk frukt.
  • 1 timme
  • Portioner12
recipe image Cheesecake med lime

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 2 gelatinblad
  • 240 g digestivekex
  • 40 g Milda margarin
  • 3 msk vatten
  • 400 g Crème Bonjour Naturell
  • 2 1/2 Milda Mat & Visp, 26%
  • 2 lime saft & finrivet skal
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl naturell yoghurt

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Lägg gelatinet i blöt. Bryt Digestive-kexen i mindre bitar och mixa dem till fina smulor. Tillsätt margarinet, lite i taget och kör till en jämn blandning. Tryck ut degen till en jämn botten i formen. Ställ i in formen i kylen så länge.
      2. Häll vattnet i en liten kastrull, tillsätt gelatinet och hetta upp. Rör tills gelatinet lösts upp.
      3. Vispa samman Crème Bonjour, Milda Mat & Visp, limeskal, limesaft, florsocker och vaniljsocker till en jämn blandning. Vänd ner yoghurten och gelatinet. Häll blandningen i tårtbottnen och ställ tillbaka i kylen minst 3 timmar.
      4. Servera cheesecaken dekorerad med kaksmulor och frukt.