Cheesecake med lime
Den här cheesecaken behöver du inte grädda i ugn, det räcker om den får 3 timmar på sig att stelna i kylen. Den har en frisk smak av lime och smakar bra tillsammans med färska bär eller färsk frukt.
Tillagning1 timme 0 minuter
Portioner12

Ingredienser
- 2 gelatinblad
- 240 g digestivekex
- 40 g Milda margarin
- 3 msk vatten
- 400 g Crème Bonjour Naturell
- 2 1/2 Milda Mat & Visp, 26%
- 2 lime saft & finrivet skal
- 1 3/4 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl naturell yoghurt
Näringsvärde
Energy (kcal) | 2285 kcal |
Energy (kJ) | 9591 kJ |
Protein (g) | 25.7 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 375.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 366.5 g |
Sugar (g) | 224.0 g |
Fibre (g) | 8.4 g |
Fat (g) | 87.7 g |
Saturated fat (g) | 31.9 g |
Unsaturated fat (g) | 27.3 g |
Monounsaturated fat (g) | 17.3 g |
Polyunsaturated fat (g) | 10.0 g |
Trans fat (g) | 6.0 g |
Cholesterol (mg) | 124 mg |
Sodium (mg) | 1551 mg |
Salt (g) | 3.88 g |
Vitamin A (IU) | 1685 IU |
Vitamin C (mg) | 33.8 mg |
Calcium (mg) | 284 mg |
Iron (mg) | 0.91 mg |
Potassium (mg) | 436 mg |
Instruktioner
- Lägg gelatinet i blöt. Bryt Digestive-kexen i mindre bitar och mixa dem till fina smulor. Tillsätt margarinet, lite i taget och kör till en jämn blandning. Tryck ut degen till en jämn botten i formen. Ställ i in formen i kylen så länge.
- Häll vattnet i en liten kastrull, tillsätt gelatinet och hetta upp. Rör tills gelatinet lösts upp.
- Vispa samman Crème Bonjour, Milda Mat & Visp, limeskal, limesaft, florsocker och vaniljsocker till en jämn blandning. Vänd ner yoghurten och gelatinet. Häll blandningen i tårtbottnen och ställ tillbaka i kylen minst 3 timmar.
- Servera cheesecaken dekorerad med kaksmulor och frukt.