Chokladkaka med pepparkakssmak
Denna chokladkaka doftar av pepparkaka och blir riktigt snygg på fikabordet genom att skära den i bitar och dekorera den som en snöflinga.
- Tillagning1 timme 50 minuter
- Portioner16
Ingredienser
INGREDIENSER
- 1 ungspanna kvadratisk för att få till mönstret
- 125 g Milda margarin
- 1 3/4 dl farinsocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl mörk sirap
- 2 medelstora ägg
- 1 dl mjölk
- 1 tsk citronjuice
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk natriumbikarbonat
- 2 tsk malen kanel
- 2 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen nejlika
DEKORATION
- 3 1/2 dl florsocker plus lite extra vatten
Instruktioner
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Klä en fyrkantig form ca 20 cm med bakplåtspapper.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Vispa margarin, farinsocker, ljus och mörk sirap poröst. Tillsätt mjölk, citronjuice och slutligen de torra ingredienserna.
- Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter, låt svalna. Ta bort pappret och låt stå i kylskåp en stund.
- Skär kakan i åtta bitar som ett kryss och lägg på ett fat som på bilden.
- Blanda samman florsocker med lite vatten och lägg i spritspåse. Spritsa ut snöflingor på kakbitarna och pudra över lite florsocker.
Pudra lite florsocker över kakan efter att du glaserat den för att få till en snölik känsla.