Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rulltårta med sylt

Klassisk rulltårta är ett måste på kafferepet eller saftkalaset. Fyll med en god sylt och servera med en skål härlig Milda Visp och färska bär. Eller skär skivor av rulltårtan, toppa med Mild Visp och bär och du har skapat en alldeles egen bakelse.
  • Tillagning25 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner16
recipe image Rulltårta med sylt

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vatten
  • 2 dl äppelmos
  • Milda Visp 20%

Näringsvärde

Energy (kcal)849 kcal
Energy (kJ)3552 kJ
Protein (g)21.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)156.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g)156.8 g
Sugar (g)154.8 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)16.5 g
Saturated fat (g)5.4 g
Unsaturated fat (g)9.7 g
Monounsaturated fat (g)6.4 g
Polyunsaturated fat (g)3.3 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)647 mg
Sodium (mg)612 mg
Salt (g)1.53 g
Vitamin A (IU)940 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)438 mg
Iron (mg)3.64 mg
Potassium (mg)243 mg

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Förbered ytterligare ett bakplåtspapper genom att strö socker över hela ytan.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner blandningen i äggsmeten och tillsätt vattnet. Bre ut smeten på bakplåtspapperet i långpannan.
  3. Ställ in långpannan mitt i ugnen och grädda kakan ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på det sockrade papperet. Dra försiktigt av papperet som kakan gräddats på. Det går lättare om du penslar papperets baksida med kallt vatten.
  4. Bre genast på sylt eller äppelmos i ett jämnt lager över kakan och rulla ihop den till en tät rulle. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt den svalna invirad i bakplåtspapperet. När kakan har kallnat helt kan den skäras upp i fina skivor.
  5. Servera rulltårtan som den är eller med Milda Visp och färska bär.