use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rulltårta med sylt

Klassisk rulltårta är ett måste på kafferepet eller saftkalaset. Fyll med en god sylt och servera med en skål härlig Milda Visp och färska bär. Eller skär skivor av rulltårtan, toppa med Mild Visp och bär och du har skapat en alldeles egen bakelse.
  • 25 minuter
  • Portioner16
recipe image Rulltårta med sylt

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vatten
FYLLNING & SERVERING
  • 2 dl äppelmos
  • Milda Visp 20%

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm ugnen till 225°. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Förbered ytterligare ett bakplåtspapper genom att strö socker över hela ytan.
      2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner blandningen i äggsmeten och tillsätt vattnet. Bre ut smeten på bakplåtspapperet i långpannan.
      3. Ställ in långpannan mitt i ugnen och grädda kakan ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på det sockrade papperet. Dra försiktigt av papperet som kakan gräddats på. Det går lättare om du penslar papperets baksida med kallt vatten.
      4. Bre genast på sylt eller äppelmos i ett jämnt lager över kakan och rulla ihop den till en tät rulle. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt den svalna invirad i bakplåtspapperet. När kakan har kallnat helt kan den skäras upp i fina skivor.
      5. Servera rulltårtan som den är eller med Milda Visp och färska bär.