use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Filodegskorgar med sparris & tomat

Dessa läckra filodegskorgar passar till alla tillfällen! Som aptitretare till middagen eller varför inte som inslag på buffébordet? Denna rätten är somrig och lättsam, men fyllningen är enkel att variera efter säsong.
  • Tillagning40 minuter
  • Portioner16
recipe image Filodegskorgar med sparris & tomat

Ingredienser

  • 1 pkt filodeg
  • 16 aluminiumformar portion
  • Milda Kockens Val
  • 1 knippe sparris
  • 16 körsbärstomater
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl Milda mat&visp 26%
  • 2 dl riven västerbottenost
  • Salt och peppar

      Instruktioner

      1. Sätt ugnen på 200°C.
      2. Pensla aluminiumformarna med Kockens val.
      3. Klipp filodegsarken i fyrkanter, ca 15x15 cm. Lägg en fuktig kökshandduk över. Klä varje form med ett ark i taget, pensla varje ark med Kockens val innan du lägger på nästa. Variera riktningen på arken lite så att tjockleken blir densamma överallt. Klä varje form med ca tre till fyra lager.
      4. Ugnsbaka fildodegsformarna ca 5 minuter.
      5. Dela sparrisen i mindre bitar och förväll ett par minuter i lättsaltat vatten.
      6. Vispa samman ägg med Milda mat & visp, salt och peppar.
      7. Fyll med tomat, sparris och riven ost. Häll äggstanning över och grädda ca 20 minuter.