Filodegskorgar med sparris & tomat
Dessa läckra filodegskorgar passar till alla tillfällen! Som aptitretare till middagen eller varför inte som inslag på buffébordet? Denna rätten är somrig och lättsam, men fyllningen är enkel att variera efter säsong.
- Tillagning40 minuter
- Portioner16
Ingredienser
- 1 pkt filodeg
- 16 aluminiumformar portion
- Milda Kockens Val
- 1 knippe sparris
- 16 körsbärstomater
- 3 ägg
- 2 1/2 dl Milda mat&visp 26%
- 2 dl riven västerbottenost
- Salt och peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Pensla aluminiumformarna med Kockens val.
- Klipp filodegsarken i fyrkanter, ca 15x15 cm. Lägg en fuktig kökshandduk över. Klä varje form med ett ark i taget, pensla varje ark med Kockens val innan du lägger på nästa. Variera riktningen på arken lite så att tjockleken blir densamma överallt. Klä varje form med ca tre till fyra lager.
- Ugnsbaka fildodegsformarna ca 5 minuter.
- Dela sparrisen i mindre bitar och förväll ett par minuter i lättsaltat vatten.
- Vispa samman ägg med Milda mat & visp, salt och peppar.
- Fyll med tomat, sparris och riven ost. Häll äggstanning över och grädda ca 20 minuter.