Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Fisksoppa Thailändsk

Vi älskar den här fisksoppan med thailändska smaker från kokosmjölk, röd curry och citrongräs. Den är fräsch och krämig på samma gång och precis som med alla soppor är det perfekt för att lägga i de grönsaker du har hemma redan.
  • Tillagning30 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image FISKSOPPA Thailändsk

Ingredienser

  • 1 hackad vitlök klyfta
  • 1 strimlad färskt citrongräs
  • 1 1/2 cm hackad färsk ingefära
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk röd currypasta
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 1/2 dl Milda Mat & Visp 26%
  • 2 1/2 dl kokosmjölk
  • 1 strimlad schalottenlök
  • 1 hackad morot
  • 250 g laxfilé
  • 250 g vit fiskfilé, t ex torsk eller kolja
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 strimlad fänkål
  • 2 msk Milda Culinesse till stekning
  • Matlagningsyoghurt till servering

Näringsvärde

Energy (kcal)360 kcal
Energy (kJ)1505 kJ
Protein (g)26.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g)11.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)9.2 g
Sugar (g)3.1 g
Fibre (g)1.8 g
Fat (g)20.2 g
Saturated fat (g)13.5 g
Unsaturated fat (g)3.0 g
Monounsaturated fat (g)1.8 g
Polyunsaturated fat (g)1.2 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)54 mg
Sodium (mg)1117 mg
Salt (g)2.79 g
Vitamin A (IU)2821 IU
Vitamin C (mg)9.7 mg
Calcium (mg)92 mg
Iron (mg)3.87 mg
Potassium (mg)905 mg

Instruktioner

  1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs dem i Milda Culinesse i en gryta tillsammans med ingefära och citrongräs i ca 1 minut. Rör därefter i tomatpuré och curry pasta.
  2. Slå över matlagningsvinet och vattnet, tillsätt fiskbuljongtärningarna.
  3. Låt koka i 5–10 minuter. Sila sedan av i en ny rymlig gryta.
  4. Häll i Milda Mat & Visp 26% och kokosmjölken. Tillsätt morot och schalottenlök och låt sjuda i ca 10 minuter. Späd eventuellt med lite vatten om du tycker den är för tjock.
  5. Skär fisken i mindre bitar (2 x 2 cm), tärna zucchinin grovt och strimla fänkål och tillsätt dem till grytan. Låt sjuda i 3–5 min.
  6. Vid servering, toppa gärna med lite matlagningsyoghurt.
Det här receptet gör vi med vår Mat & Visp 26 % men det går självklart lika bra att använda Milda Mat 15 % eller Milda Mat Extra 4 % i stället!