use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Fladdermöss av ischoklad

Här får du ett grundrecept på ischoklad, sedan kan du välja att lägga till Halloween-dekorationen om du vill. Vi älskar de här fladdermössen som egentligen är mer söta än läskiga, perfekta till Halloween.
  • 30 minuter
  • Portioner36
recipe image Fladdermöss av ischoklad

Ingredienser

GRUND ISCHOKLAD
  • 100 g kokosfett
  • 200 g mörk choklad
  • 36 st formar för ischoklad
DEKORATION
  • 1 paket oreo
  • 1/2 dl vit choklad smält
  • 1/2 dl mörk choklad smält

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Placera ut formarna på en plåt.
      2. Smält 100 g mörk choklad och kokosfettet på låg värme.
      3. Fyll formarna och ställ in i kylen.
      4. Skrapa bort fyllningen från Oreokakorna. Spara fyllningen.
      5. Blanda fyllningen med den vita smälta chokladen till en smet.
      6. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut ”ögonvitor” på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
      7. Fyll en annan spritspåse med den mörka chokladen och spritsa små ”pupiller” på ögonvitorna.
      8. Dela Oreokakorna på hälften och använd den smälta mörka chokladen som lim för att fästa kakhalvorna på ischokladen. Gör detsamma för ögonen.
      Vill du inte spritsa ögon själv så finns det färdiga godisögon att köpa i välsorterade matbutiker eller i pysselbutiker.