Fläskfilégryta med selleri- och potatismos
Detta är en rätt som fungerar lika bra till vardag som till fest. Fläskfilén tillsammans med svamp och köttbuljongen ger en mustig gryta. Med moset av potatis och rotselleri blir rätten ännu mer lyxig.
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 800 g potatis, skalad i bitar
- 200 g rotselleri, skalad i bitar
- 1 knippe gräslök
- 1 dl Milda Mat 15%
- 50 g riven parmesan
- 600 g fläskfilé
- 2 pressade vitlök klyftor
- 250 g skivad svamp
- 1 strimlad purjolök
- 2 msk Milda Kockens Val
- 2 1/2 dl vatten
- 1/2 köttbuljongtärning
- 2 1/2 dl Milda Mat 15%
- salt & peppar
Instruktioner
TILLAGNING
- Koka potatisen och rotselleri i osaltat vatten i ca 25 min och häll sedan av vattnet.
- Pressa potatis och rotselleri och tillsätt 1 dl Milda Mat 15% eller Milda Mat Extra 4% och parmesan.
- Smaka av med salt och peppar och strö över rikligt med finhackad färsk gräslök innan servering.
- Skär bort senor och fett från fläskfilén och skär den i två delar på längden och skär den sedan i skivor.
- Bryn köttet i en stekpanna tillsammans med Milda Kockens Val. Tillsätt svamp, purjolök och vitlök och låt steka med ett par minuter.
- Tillsätt vatten, buljong och Milda Mat 15% eller Milda Mat Extra 4% och låt sjuda under lock på svag värme ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med potatis-och sellerimos.