use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Fläskfilégryta med selleri- och potatismos

Detta är en rätt som fungerar lika bra till vardag som till fest. Fläskfilén tillsammans med svamp och köttbuljongen ger en mustig gryta. Med moset av potatis och rotselleri blir rätten ännu mer lyxig.
  • 45 minuter
  • Portioner4
recipe image Fläskfilégryta med selleri- och potatismos

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 800 g potatis, skalad i bitar
  • 200 g rotselleri, skalad i bitar
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl Milda Mat 15%
  • 50 g riven parmesan
  • 600 g fläskfilé
  • 2 pressade vitlök klyftor
  • 250 g skivad svamp
  • 1 strimlad purjolök
  • 2 msk Milda Kockens Val
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 2 1/2 dl Milda Mat 15%
  • salt & peppar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Koka potatisen och rotselleri i osaltat vatten i ca 25 min och häll sedan av vattnet.
      2. Pressa potatis och rotselleri och tillsätt 1 dl Milda Mat 15% eller Milda Mat Extra 4% och parmesan.
      3. Smaka av med salt och peppar och strö över rikligt med finhackad färsk gräslök innan servering.
      4. Skär bort senor och fett från fläskfilén och skär den i två delar på längden och skär den sedan i skivor.
      5. Bryn köttet i en stekpanna tillsammans med Milda Kockens Val. Tillsätt svamp, purjolök och vitlök och låt steka med ett par minuter.
      6. Tillsätt vatten, buljong och Milda Mat 15% eller Milda Mat Extra 4% och låt sjuda under lock på svag värme ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
      7. Servera med potatis-och sellerimos.