Tacopaj vegetarisk
Genom att byta ut den klassiska köttfärsen mot vegofärs når den här tacopajen nya höjder – både smak-, klimat-, och hälsomässigt!
- Portioner8
Ingredienser
INGREDIENSER
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 100 g Milda Mat & Bak
- 2 msk Milda Culinesse flytande, till stekning
- 400 g vegetarisk färs
- 1 förp taco kryddmix
- 1 färsk chili hackad (välj styrka själv)
- 1 förp Crème Bonjour Cuisine Fraiche - paprika & chili
- 3 tomater
- 2 dl riven cheddar
Instruktioner
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hacka samman Milda och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten 24 cm, och ställ den i kylen i en halvtimme.
- Förgrädda i cirka 10 minuter. Låt svalna något.
- Bryn vegofärs i en stekpanna med lite Milda Mat & Bak. Tillsätt tacokrydda och vatten och blanda om.
- Låt färsen puttra på svag värme 10-15 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Blanda ner chilin.
- Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten.
- Grädda pajen 10-15 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg. Servera din tacopaj med salsa, creme fraiche, och valfri sallad.
Servera gärna med dina favorittillbehör till tacos!