use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tacopaj vegetarisk

Genom att byta ut den klassiska köttfärsen mot vegofärs når den här tacopajen nya höjder – både smak-, klimat-, och hälsomässigt!
  • 1 timme
  • Portioner8
recipe image Tacopaj vegetarisk

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g Milda Mat & Bak
  • 2 msk Milda Culinesse flytande, till stekning
  • 400 g vegetarisk färs
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1 färsk chili hackad (välj styrka själv)
  • 1 förp Crème Bonjour Cuisine Fraiche - paprika & chili
  • 3 tomater
  • 2 dl riven cheddar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Sätt ugnen på 225 grader.
      2. Hacka samman Milda och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten  24 cm, och ställ den i kylen i en halvtimme.
      3. Förgrädda i cirka 10 minuter. Låt svalna något.
      4. Bryn vegofärs i en stekpanna med lite Milda Mat & Bak. Tillsätt tacokrydda och vatten och blanda om.
      5. Låt färsen puttra på svag värme 10-15 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Blanda ner chilin.
      6. Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten.
      7. Grädda pajen 10-15 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg. Servera din tacopaj med salsa, creme fraiche, och valfri sallad.
      Servera gärna med dina favorittillbehör till tacos!