use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Grillad lax med citron- och svartpepparhollandaise

Grillad lax är en riktig favorit och perfekt när man ska bjuda många på mat. Sedan är det bara att variera tillbehören. I detta receptet hittar ni en citron- och svartpepparhollandaise som är fantastiskt god tillsammans med laxen.
  • Tillagning20 minuter
  • Portioner4
recipe image Grillad lax med citron- och svartpepparhollandaise

Ingredienser

  • ca 600 g färsk laxfilé med skinn
  • 2 msk Milda Culinesse
  • Salt och peppar
Citron- och svartpepparhollandaise
  • 3 äggulor
  • 1/2 citron, saft och rivet skal
  • 200 g smält Milda mat & bakmargarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk mortlad svartpeppar

      Instruktioner

      1. Gör iordning grillen för tillagning på hög värme.
      2. Pensla skinnsidan med Milda Culinesse och krydda laxen med salt och peppar.
      3. Lägg laxen på stekgallret med skinnsidan nedåt. Grilla laxen endast på skinnsidan i cirka 6–8 minuter.
      4. Servera med nygrillade grönsaker och citron- och svartpepparhollandaise.
      Citron- och svartpepparhollandaise
      1. Vispa ihop äggulor och citronsaft i en rostfri kastrull eller rostfri bunke.
      2. Sätt kastrullen eller bunken över ett sjudande vattenbad och vispa kraftigt tills gulorna tjocknar.
      3. Ta av kastrullen från värmen. Vispa i smält Milda mat & bakmargarin i en fin stråle.
      4. Smaka av med salt, svartpeppar och rivet citronskal.