Grillad lax med citron- och svartpepparhollandaise
Grillad lax är en riktig favorit och perfekt när man ska bjuda många på mat. Sedan är det bara att variera tillbehören. I detta receptet hittar ni en citron- och svartpepparhollandaise som är fantastiskt god tillsammans med laxen.
- Tillagning20 minuter
- Portioner4
Ingredienser
- ca 600 g färsk laxfilé med skinn
- 2 msk Milda Culinesse
- Salt och peppar
Citron- och svartpepparhollandaise
- 3 äggulor
- 1/2 citron, saft och rivet skal
- 200 g smält Milda mat & bakmargarin
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk mortlad svartpeppar
Instruktioner
- Gör iordning grillen för tillagning på hög värme.
- Pensla skinnsidan med Milda Culinesse och krydda laxen med salt och peppar.
- Lägg laxen på stekgallret med skinnsidan nedåt. Grilla laxen endast på skinnsidan i cirka 6–8 minuter.
- Servera med nygrillade grönsaker och citron- och svartpepparhollandaise.
Citron- och svartpepparhollandaise
- Vispa ihop äggulor och citronsaft i en rostfri kastrull eller rostfri bunke.
- Sätt kastrullen eller bunken över ett sjudande vattenbad och vispa kraftigt tills gulorna tjocknar.
- Ta av kastrullen från värmen. Vispa i smält Milda mat & bakmargarin i en fin stråle.
- Smaka av med salt, svartpeppar och rivet citronskal.