Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Grillad lax med citron- och svartpepparhollandaise

Grillad lax är en riktig favorit och perfekt när man ska bjuda många på mat. Sedan är det bara att variera tillbehören. I detta receptet hittar ni en citron- och svartpepparhollandaise som är fantastiskt god tillsammans med laxen.
  • Tillagning20 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image Grillad lax med citron- och svartpepparhollandaise

Ingredienser

  • ca 600 g färsk laxfilé med skinn
  • 2 msk Milda Culinesse
  • Salt och peppar
  • 3 äggulor
  • 1/2 citron, saft och rivet skal
  • 200 g smält Milda mat & bakmargarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk mortlad svartpeppar

Näringsvärde

Energy (kcal)34 kcal
Energy (kJ)141 kJ
Protein (g)1.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.4 g
Sugar (g)0.1 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)2.8 g
Saturated fat (g)1.0 g
Unsaturated fat (g)1.7 g
Monounsaturated fat (g)1.2 g
Polyunsaturated fat (g)0.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)114 mg
Sodium (mg)296 mg
Salt (g)0.74 g
Vitamin A (IU)151 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)14 mg
Iron (mg)0.29 mg
Potassium (mg)12 mg

Instruktioner

  1. Gör iordning grillen för tillagning på hög värme.
  2. Pensla skinnsidan med Milda Culinesse och krydda laxen med salt och peppar.
  3. Lägg laxen på stekgallret med skinnsidan nedåt. Grilla laxen endast på skinnsidan i cirka 6–8 minuter.
  4. Servera med nygrillade grönsaker och citron- och svartpepparhollandaise.
  5. Vispa ihop äggulor och citronsaft i en rostfri kastrull eller rostfri bunke.
  6. Sätt kastrullen eller bunken över ett sjudande vattenbad och vispa kraftigt tills gulorna tjocknar.
  7. Ta av kastrullen från värmen. Vispa i smält Milda mat & bakmargarin i en fin stråle.
  8. Smaka av med salt, svartpeppar och rivet citronskal.