Vegansk lasagne med champinjoner och zucchini
En härlig och fantastisk god vegansk lasagne med vegansk mozzarella och zucchini som fungerar bra med vilken god svamp som helst.
Tillagning55 minuter
Portioner4

Ingredienser
- 400 g skivade champinjoner
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1/2 zucchini
- 400 g krossade burktomater
- 1/2 tsk riven muskotnöt
- 4 dl växtbaserad crème fraiche
- 200 g vegansk mozzarella
- 10 lasagneplattor (äggfria)
- 2 msk Milda Flytande Culinesse
- Smaka av med salt och peppar
Näringsvärde
Energy (kcal) | 209 kcal |
Energy (kJ) | 877 kJ |
Protein (g) | 16.1 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 12.7 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 9.6 g |
Sugar (g) | 7.4 g |
Fibre (g) | 3.1 g |
Fat (g) | 11.9 g |
Saturated fat (g) | 6.7 g |
Unsaturated fat (g) | 4.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 3.3 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.7 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 39 mg |
Sodium (mg) | 452 mg |
Salt (g) | 1.13 g |
Vitamin A (IU) | 600 IU |
Vitamin C (mg) | 15.8 mg |
Calcium (mg) | 295 mg |
Iron (mg) | 2.11 mg |
Potassium (mg) | 705 mg |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skiva champinjonerna. Om svampen är fryst, stek den lätt i en stekpanna och koka bort all vätska. Ta upp svampen och lägg på en tallrik.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skiva zucchinin tunt. Fräs löken i Milda flytande Culinesse, tillsätt svampen och zucchinin. Fräs någon minut och rör ner krossade tomater och riv i muskotnöt. Låt det koka ihop ca 10 minuter.
- Koka upp crème fraichen. Skiva mozzarellan och rör ner hälften av den i crème fraichen och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomat- och crème fraiche sås, avsluta med sås. Lägg resten av mozzarellan på toppen.
- Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
Lasagnen blir godast med färsk svamp. Det går bra att byta veganprodukterna mot vanlig crème fraiche och mozzarella.