use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vegansk lasagne med champinjoner och zucchini

En härlig och fantastisk god vegansk lasagne med vegansk mozzarella och zucchini som fungerar bra med vilken god svamp som helst.
  • 55 minuter
  • Portioner4
recipe image Vegansk lasagne med champinjoner och zucchini

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 400 g skivade champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2 zucchini
  • 400 g krossade burktomater
  • 1/2 tsk riven muskotnöt
  • 4 dl växtbaserad crème fraiche
  • 200 g vegansk mozzarella
  • 10 lasagneplattor (äggfria)
  • 2 msk Milda Flytande Culinesse
  • Smaka av med salt och peppar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Sätt ugnen på 225°C.
      2. Skiva champinjonerna. Om svampen är fryst, stek den lätt i en stekpanna och koka bort all vätska. Ta upp svampen och lägg på en tallrik.
      3. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva zucchinin tunt. Fräs löken i Milda flytande Culinesse, tillsätt svampen och zucchinin. Fräs någon minut och rör ner krossade tomater och riv i muskotnöt. Låt det koka ihop ca 10 minuter.
      4. Koka upp crème fraichen. Skiva mozzarellan och rör ner hälften av den i crème fraichen och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
      5. Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomat- och crème fraiche sås, avsluta med sås. Lägg resten av mozzarellan på toppen.
      6. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
      Lasagnen blir godast med färsk svamp. Det går bra att byta veganprodukterna mot vanlig crème fraiche och mozzarella.