Vegansk lasagne med champinjoner och zucchini
En härlig och fantastisk god vegansk lasagne med vegansk mozzarella och zucchini som fungerar bra med vilken god svamp som helst.
Portioner4

Ingredienser
- 400 g skivade champinjoner
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1/2 zucchini
- 400 g krossade burktomater
- 1/2 tsk riven muskotnöt
- 4 dl växtbaserad crème fraiche
- 200 g vegansk mozzarella
- 10 lasagneplattor (äggfria)
- 2 msk Milda Flytande Culinesse
- Smaka av med salt och peppar
Näringsvärde
Energy (kcal) | 209 kcal |
Energy (kJ) | 877 kJ |
Protein (g) | 16.1 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 12.7 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 9.6 g |
Sugar (g) | 7.4 g |
Fibre (g) | 3.1 g |
Fat (g) | 11.9 g |
Saturated fat (g) | 6.7 g |
Unsaturated fat (g) | 4.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 3.3 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.7 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 39 mg |
Sodium (mg) | 452 mg |
Salt (g) | 1.13 g |
Vitamin A (IU) | 600 IU |
Vitamin C (mg) | 15.8 mg |
Calcium (mg) | 295 mg |
Iron (mg) | 2.11 mg |
Potassium (mg) | 705 mg |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skiva champinjonerna. Om svampen är fryst, stek den lätt i en stekpanna och koka bort all vätska. Ta upp svampen och lägg på en tallrik.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skiva zucchinin tunt. Fräs löken i Milda flytande Culinesse, tillsätt svampen och zucchinin. Fräs någon minut och rör ner krossade tomater och riv i muskotnöt. Låt det koka ihop ca 10 minuter.
- Koka upp crème fraichen. Skiva mozzarellan och rör ner hälften av den i crème fraichen och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomat- och crème fraiche sås, avsluta med sås. Lägg resten av mozzarellan på toppen.
- Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
Lasagnen blir godast med färsk svamp. Det går bra att byta veganprodukterna mot vanlig crème fraiche och mozzarella.