Grillade muffins
Mycket går att grilla, även dessa muffins! Grillade muffins är ett enkelt recept som passar som efterrätt en härlig sommardag eller varför inte lyxa till fikastunden.
- Tillagning30 minuter
- Portioner4
Ingredienser
- 500 g färska jordgubbar
- 2 lime rivet skal och saft
- 1/2 dl strösocker
- 4 muffins
- 2,5 dl Milda mat&visp 26%
- 1 kruka mynta
Chokladmuffins
- 125 g Milda mat & bakmargarin
- 1 1/4 dl strösocker
- 2 ägg
- 1/2 dl mjölk eller Milda Mat Lätt 4%
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl kakaopulver
- 1 1/2 tsk bakpulver
Instruktioner
- Kvarta jordgubbarna och lägg i en skål, tillsätt skal och saft från lime samt socker och vänd runt. Låt stå ca 10 min.
- Dela muffinsen och lägg på grillen en kort stund.
- Vispa Milda mat&visp 26% fluffigt och smaksätt med vaniljsocker. Servera till grillade muffins toppat med marinerade jordgubbar och blad av mynta.
Chokladmuffins
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa Milda mat- & bakmargarin och strösocker vitt och pösigt.
- Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispande.
- Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver väl och rör ner i smeten tillsammans med mjölk/Milda Mat Lätt 4%.
- Rör smeten slät och fördela i muffinsformarna. Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen och baka ca 20 minuter. Ta sedan ut muffinsplåten och lägg över muffinsen på ett bakgaller.