use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Grillade muffins

Mycket går att grilla, även dessa muffins! Grillade muffins är ett enkelt recept som passar som efterrätt en härlig sommardag eller varför inte lyxa till fikastunden.
  • Tillagning30 minuter
  • Portioner4
recipe image Grillade muffins

Ingredienser

  • 500 g färska jordgubbar
  • 2 lime rivet skal och saft
  • 1/2 dl strösocker
  • 4 muffins
  • 2,5 dl Milda mat&visp 26%
  • 1 kruka mynta
Chokladmuffins
  • 125 g Milda mat & bakmargarin
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk eller Milda Mat Lätt 4%
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakaopulver
  • 1 1/2 tsk bakpulver

      Instruktioner

      1. Kvarta jordgubbarna och lägg i en skål, tillsätt skal och saft från lime samt socker och vänd runt. Låt stå ca 10 min.
      2. Dela muffinsen och lägg på grillen en kort stund.
      3. Vispa Milda mat&visp 26% fluffigt och smaksätt med vaniljsocker. Servera till grillade muffins toppat med marinerade jordgubbar och blad av mynta.
      Chokladmuffins
      1. Sätt ugnen på 175°C.
      2. Vispa Milda mat- & bakmargarin och strösocker vitt och pösigt.
      3. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispande.
      4. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver väl och rör ner i smeten tillsammans med mjölk/Milda Mat Lätt 4%.
      5. Rör smeten slät och fördela i muffinsformarna. Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen och baka ca 20 minuter. Ta sedan ut muffinsplåten och lägg över muffinsen på ett bakgaller.