Grillade muffins
Mycket går att grilla, även dessa muffins! Grillade muffins är ett enkelt recept som passar som efterrätt en härlig sommardag eller varför inte lyxa till fikastunden.
Tillagning30 minuter
Portioner4

Ingredienser
- 500 g färska jordgubbar
- 2 lime rivet skal och saft
- 1/2 dl strösocker
- 4 muffins
- 2,5 dl Milda mat&visp 26%
- 1 kruka mynta
Chokladmuffins
- 125 g Milda mat & bakmargarin
- 1 1/4 dl strösocker
- 2 ägg
- 1/2 dl mjölk eller Milda Mat Lätt 4%
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl kakaopulver
- 1 1/2 tsk bakpulver
Instruktioner
- Kvarta jordgubbarna och lägg i en skål, tillsätt skal och saft från lime samt socker och vänd runt. Låt stå ca 10 min.
- Dela muffinsen och lägg på grillen en kort stund.
- Vispa Milda mat&visp 26% fluffigt och smaksätt med vaniljsocker. Servera till grillade muffins toppat med marinerade jordgubbar och blad av mynta.
Chokladmuffins
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa Milda mat- & bakmargarin och strösocker vitt och pösigt.
- Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispande.
- Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver väl och rör ner i smeten tillsammans med mjölk/Milda Mat Lätt 4%.
- Rör smeten slät och fördela i muffinsformarna. Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen och baka ca 20 minuter. Ta sedan ut muffinsplåten och lägg över muffinsen på ett bakgaller.
