use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hel Kyckling med pumpa

Hel kyckling i ugn med härlig smak av färska örter, vitlök och citron. Tillsammans med rotsaker och pumpa blir det en underbar hösträtt.
  • 2 timme 20 minuter
  • Portioner4
recipe image Hel Kyckling med pumpa

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 1 hel kyckling, ca 1,5 kg
  • 1 msk Milda Culinesse
  • 3 msk flytande honung
  • 1 citron, skalet
  • 6 hela vitlök klyftor
  • 2 krukor färsk rosmarin
  • 2 krukor färsk timjan
  • 500 g butternutpumpa
  • 4 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 4 röda lökar
  • 2 paprikor
  • salt och peppar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Sätt på ugnen på 175°C.
      2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Placera kycklingen i en smord ugnsform.
      3. Blanda margarin, honung och rivet citronskal. Gnugga in kycklingen med honungsblandningen, låt stå i 10 min.
      4. Fyll kycklingen med vitlöksklyftorna, rosmarin och timjan.
      5. Placera kycklingen i nedre delen av ugnen i 2 timmar. Kontrollera att kyckling har uppnått minst 70°C innertemperatur och att köttsaften är klar innan du tar ut den.
      6. Skala och skär pumpa, potatis och palsternacka i bitar. Skiva rödlökar och paprikor.
      7. När kycklingen har stått i ungen i 1 timme: lägg grönsakerna runt om kycklingen i ugnsformen och krydda med salt och peppar.
      8. Låt därefter grönsakerna gräddas klara tillsammans med kycklingen den resterande tiden.
      Lägg till och byt ut rotsaker och grönsaker du tycker om i detta recept, det mesta passar till kyckling och örter!