Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hel Kyckling med pumpa

Hel kyckling i ugn med härlig smak av färska örter, vitlök och citron. Tillsammans med rotsaker och pumpa blir det en underbar hösträtt.
  • Tillagning2 timme 20 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image Hel Kyckling med pumpa

Ingredienser

  • 1 hel kyckling, ca 1,5 kg
  • 1 msk Milda Culinesse
  • 3 msk flytande honung
  • 1 citron, skalet
  • 6 hela vitlök klyftor
  • 2 krukor färsk rosmarin
  • 2 krukor färsk timjan
  • 500 g butternutpumpa
  • 4 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 4 röda lökar
  • 2 paprikor
  • salt och peppar

Näringsvärde

Energy (kcal)864 kcal
Energy (kJ)3610 kJ
Protein (g)53.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)67.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)58.0 g
Sugar (g)18.9 g
Fibre (g)9.7 g
Fat (g)43.0 g
Saturated fat (g)12.2 g
Unsaturated fat (g)26.9 g
Monounsaturated fat (g)17.6 g
Polyunsaturated fat (g)9.3 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)235 mg
Sodium (mg)212 mg
Salt (g)0.53 g
Vitamin A (IU)13800 IU
Vitamin C (mg)81.9 mg
Calcium (mg)150 mg
Iron (mg)6.66 mg
Potassium (mg)1904 mg

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175°C.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Placera kycklingen i en smord ugnsform.
  3. Blanda margarin, honung och rivet citronskal. Gnugga in kycklingen med honungsblandningen, låt stå i 10 min.
  4. Fyll kycklingen med vitlöksklyftorna, rosmarin och timjan.
  5. Placera kycklingen i nedre delen av ugnen i 2 timmar. Kontrollera att kyckling har uppnått minst 70°C innertemperatur och att köttsaften är klar innan du tar ut den.
  6. Skala och skär pumpa, potatis och palsternacka i bitar. Skiva rödlökar och paprikor.
  7. När kycklingen har stått i ungen i 1 timme: lägg grönsakerna runt om kycklingen i ugnsformen och krydda med salt och peppar.
  8. Låt därefter grönsakerna gräddas klara tillsammans med kycklingen den resterande tiden.
Lägg till och byt ut rotsaker och grönsaker du tycker om i detta recept, det mesta passar till kyckling och örter!