Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Höstig äppelpaj med pekannöt och lönnsirap

Det kommer garanterat inte att finnas några rester av denna underbart goda äppelpaj.
  • Tillagning50 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner8
recipe image Höstig äppelpaj med pekannöt och lönnsirap

Ingredienser

  • 125 g Milda mat & bak
  • 125 g brunt socker ex. farin eller muscovado
  • 4 msk lönnsirap
  • 2 ägg stora
  • 2 dl vetemjöl
  • NaN tsk kanel
  • 150 g äpple skalat urkärnat & tärnad
  • 40 g pekannötter, hackade
  • 200 g florsocker
  • 1 tsk vatten
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk pekannötter, hackade

Näringsvärde

Energy (kcal)270 kcal
Energy (kJ)1128 kJ
Protein (g)2.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)53.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g)52.8 g
Sugar (g)52.1 g
Fibre (g)1.1 g
Fat (g)5.8 g
Saturated fat (g)0.9 g
Unsaturated fat (g)4.6 g
Monounsaturated fat (g)3.0 g
Polyunsaturated fat (g)1.6 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)63 mg
Sodium (mg)27 mg
Salt (g)0.06 g
Vitamin A (IU)105 IU
Vitamin C (mg)0.8 mg
Calcium (mg)33 mg
Iron (mg)0.52 mg
Potassium (mg)98 mg

Instruktioner

  1. Vispa samman Milda mat och bak och sockret tills det är ljust och fluffigt.
  2. Vispa i äggen ett och ett följt av sirapen.
  3. Vänd i mjölet och mald kanel tills blandningen är jämn och fin.
  4. Addera de tärnade äpplena och hackade nötterna och rör så att det blandas med smeten.
  5. Häll i blandningen i en smörjd form (a 21 cm) och baka i ugnen på 175°C eller 160°C i varmluftsugn i 40 minuter tills den är gyllene och krispig på ytan.
  6. Låt svalna. När kakan är sval, gör en glasyr av florsockret, några droppar lönnsirap och lite vatten. Sprinkla över kakan och toppa med de hackade pekannötterna.
Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.