use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Höstig äppelpaj med pekannöt och lönnsirap

Det kommer garanterat inte att finnas några rester av denna underbart goda äppelpaj.
  • 50 minuter
  • Portioner8
recipe image Höstig äppelpaj med pekannöt och lönnsirap

Ingredienser

KAKA
  • 125 g Milda mat & bak
  • 125 g brunt socker ex. farin eller muscovado
  • 4 msk lönnsirap
  • 2 ägg stora
  • 2 dl vetemjöl
  • NaN tsk kanel
  • 150 g äpple skalat urkärnat & tärnad
  • 40 g pekannötter, hackade
DEKORATION
  • 200 g florsocker
  • 1 tsk vatten
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk pekannötter, hackade

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Vispa samman Milda mat och bak och sockret tills det är ljust och fluffigt.
      2. Vispa i äggen ett och ett följt av sirapen.
      3. Vänd i mjölet och mald kanel tills blandningen är jämn och fin.
      4. Addera de tärnade äpplena och hackade nötterna och rör så att det blandas med smeten.
      5. Häll i blandningen i en smörjd form (a 21 cm) och baka i ugnen på 175°C eller 160°C i varmluftsugn i 40 minuter tills den är gyllene och krispig på ytan.
      6. Låt svalna. När kakan är sval, gör en glasyr av florsockret, några droppar lönnsirap och lite vatten. Sprinkla över kakan och toppa med de hackade pekannötterna.
      Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.