Höstig äppelpaj med pekannöt och lönnsirap
Det kommer garanterat inte att finnas några rester av denna underbart goda äppelpaj.
- Portioner8
Ingredienser
KAKA
- 125 g Milda mat & bak
- 125 g brunt socker ex. farin eller muscovado
- 4 msk lönnsirap
- 2 ägg stora
- 2 dl vetemjöl
- NaN tsk kanel
- 150 g äpple skalat urkärnat & tärnad
- 40 g pekannötter, hackade
DEKORATION
- 200 g florsocker
- 1 tsk vatten
- 2 msk lönnsirap
- 1 msk pekannötter, hackade
Instruktioner
TILLAGNING
- Vispa samman Milda mat och bak och sockret tills det är ljust och fluffigt.
- Vispa i äggen ett och ett följt av sirapen.
- Vänd i mjölet och mald kanel tills blandningen är jämn och fin.
- Addera de tärnade äpplena och hackade nötterna och rör så att det blandas med smeten.
- Häll i blandningen i en smörjd form (a 21 cm) och baka i ugnen på 175°C eller 160°C i varmluftsugn i 40 minuter tills den är gyllene och krispig på ytan.
- Låt svalna. När kakan är sval, gör en glasyr av florsockret, några droppar lönnsirap och lite vatten. Sprinkla över kakan och toppa med de hackade pekannötterna.
Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.