Höstig äppelpaj med pekannöt och lönnsirap
Det kommer garanterat inte att finnas några rester av denna underbart goda äppelpaj.
Tillagning50 minuter
Portioner8

Ingredienser
- 125 g Milda mat & bak
- 125 g brunt socker ex. farin eller muscovado
- 4 msk lönnsirap
- 2 ägg stora
- 2 dl vetemjöl
- NaN tsk kanel
- 150 g äpple skalat urkärnat & tärnad
- 40 g pekannötter, hackade
- 200 g florsocker
- 1 tsk vatten
- 2 msk lönnsirap
- 1 msk pekannötter, hackade
Näringsvärde
Energy (kcal) | 270 kcal |
Energy (kJ) | 1128 kJ |
Protein (g) | 2.7 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 53.9 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 52.8 g |
Sugar (g) | 52.1 g |
Fibre (g) | 1.1 g |
Fat (g) | 5.8 g |
Saturated fat (g) | 0.9 g |
Unsaturated fat (g) | 4.6 g |
Monounsaturated fat (g) | 3.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 1.6 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 63 mg |
Sodium (mg) | 27 mg |
Salt (g) | 0.06 g |
Vitamin A (IU) | 105 IU |
Vitamin C (mg) | 0.8 mg |
Calcium (mg) | 33 mg |
Iron (mg) | 0.52 mg |
Potassium (mg) | 98 mg |
Instruktioner
- Vispa samman Milda mat och bak och sockret tills det är ljust och fluffigt.
- Vispa i äggen ett och ett följt av sirapen.
- Vänd i mjölet och mald kanel tills blandningen är jämn och fin.
- Addera de tärnade äpplena och hackade nötterna och rör så att det blandas med smeten.
- Häll i blandningen i en smörjd form (a 21 cm) och baka i ugnen på 175°C eller 160°C i varmluftsugn i 40 minuter tills den är gyllene och krispig på ytan.
- Låt svalna. När kakan är sval, gör en glasyr av florsockret, några droppar lönnsirap och lite vatten. Sprinkla över kakan och toppa med de hackade pekannötterna.
Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.