Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ugnspannkaka med grönsaker

Ugnspannkaka är en klassiker i många hushåll. Testa denna något grönare variant med rivna grönsaker. Barnen kommer att älska den!
  • Tillagning40 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner3
recipe image Ugnspannkaka med grönsaker

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 2 msk Crème Bonjour Cuisine Vitlök & Örter
  • 1 1/2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 morötter rivna
  • 1 palsternacka riven
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 2 dl keso eller annat valfritt tillbehöreller annat valfritt tillbehör

Näringsvärde

Energy (kcal)343 kcal
Energy (kJ)1433 kJ
Protein (g)23.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)23.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)21.0 g
Sugar (g)17.5 g
Fibre (g)2.1 g
Fat (g)17.2 g
Saturated fat (g)7.9 g
Unsaturated fat (g)6.5 g
Monounsaturated fat (g)4.8 g
Polyunsaturated fat (g)1.7 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)254 mg
Sodium (mg)1607 mg
Salt (g)4.02 g
Vitamin A (IU)839 IU
Vitamin C (mg)7.2 mg
Calcium (mg)405 mg
Iron (mg)1.40 mg
Potassium (mg)661 mg

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klumpfri smet.
  2. Häll smeten i en smord ugnsform och lägg i lite rårivna grönsaker. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.
  3. Servera med keso och lite rårivna grönsaker.
Servera med lite lingon och keso.