Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Morotssoppa med ingefära

Gör en riktigt god morotsoppa och blanda i ingefära för att få till en god karakteristisk smak. Servera tillsammans med ett gott, nybakat bröd.
  • Tillagning
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image Morotssoppa med ingefära

Ingredienser

  • 1 tsk Milda culinesse flytande
  • 1 gul lök hackad
  • 1 klyfta vitlök hackad
  • 1 kg morötter, skalade och skurna i mindre bitar
  • 1 l grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl Milda mat 15%
  • 1 1/2 tsk salt

Näringsvärde

Energy (kcal)736 kcal
Energy (kJ)3074 kJ
Protein (g)36.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)53.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g)46.2 g
Sugar (g)17.4 g
Fibre (g)7.0 g
Fat (g)43.9 g
Saturated fat (g)0.1 g
Unsaturated fat (g)0.3 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.3 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)43045 mg
Salt (g)107.61 g
Vitamin A (IU)41765 IU
Vitamin C (mg)15.0 mg
Calcium (mg)84 mg
Iron (mg)0.77 mg
Potassium (mg)803 mg

Instruktioner

  1. Hetta upp Milda flytande i en stor panna. Lägg i lök, vitlök, och ingefära. Fräs cirka 5 minuter
  2. Lägg i morötter och grönsaksbuljong, och låt koka. Reducera hettan och låt puttra tills morötterna är mjuka, cirka 25 minuter. Rör i Milda långsamt.
  3. Med en blender eller mixerstav, mixa soppan till en mjuk och len konsistens. Addera lite salt och smaka av.
  4. Servera tillsammans med ett gott och färskt bröd
Vill du att soppan ska ha mer sting? Addera mer riven ingefära och chili tillsammans med löken.