Morotssoppa med ingefära
Gör en riktigt god morotsoppa och blanda i ingefära för att få till en god karakteristisk smak. Servera tillsammans med ett gott, nybakat bröd.
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 1 tsk Milda culinesse flytande
- 1 gul lök hackad
- 1 klyfta vitlök hackad
- 1 kg morötter, skalade och skurna i mindre bitar
- 1 l grönsaksbuljongtärning
- 3 dl Milda mat 15%
- 1 1/2 tsk salt
Instruktioner
TILLAGNING
- Hetta upp Milda flytande i en stor panna. Lägg i lök, vitlök, och ingefära. Fräs cirka 5 minuter
- Lägg i morötter och grönsaksbuljong, och låt koka. Reducera hettan och låt puttra tills morötterna är mjuka, cirka 25 minuter. Rör i Milda långsamt.
- Med en blender eller mixerstav, mixa soppan till en mjuk och len konsistens. Addera lite salt och smaka av.
- Servera tillsammans med ett gott och färskt bröd
Vill du att soppan ska ha mer sting? Addera mer riven ingefära och chili tillsammans med löken.