Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Köttfärssås Bolognese

Hemligheten bakom en mustig Bolognese-sås är en smakrik fond. Med Fond du Chefs koncentrerade buljong får du till den perfekta smaken. Smaka av noga innan du eventuellt tillsätter salt. Fond du Chef innehåller oftast allt det salt du behöver.
  • Tillagning30 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image KÖTTFÄRSSÅS Bolognese

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlök klyftor
  • 125 g bacon
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade burktomater
  • 1 köttfond

Näringsvärde

Energy (kcal)1757 kcal
Energy (kJ)7346 kJ
Protein (g)116.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)38.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)28.7 g
Sugar (g)19.3 g
Fibre (g)9.9 g
Fat (g)126.0 g
Saturated fat (g)46.1 g
Unsaturated fat (g)65.5 g
Monounsaturated fat (g)54.7 g
Polyunsaturated fat (g)10.7 g
Trans fat (g)4.8 g
Cholesterol (mg)422 mg
Sodium (mg)1807 mg
Salt (g)4.52 g
Vitamin A (IU)1121 IU
Vitamin C (mg)42.5 mg
Calcium (mg)294 mg
Iron (mg)18.15 mg
Potassium (mg)3103 mg

Instruktioner

  1. Fräs köttfärsen i margarinet i en stekpanna och lägg sedan över den i en kastrull. Fräs löken och baconet i pannan och pressa ner vitlöken mot slutet. Lägg över i samma kastrull som köttfärsen.
  2. Rör ner tomatpurén och hetta upp. Låt fräsa någon minut. Tillsätt de krossade tomaterna och oreganon. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud några minuter tills såsen börjar tjockna något. Rör då ner Fond du Chef, och smaka av.
  3. Servera såsen med nykokt spaghetti och riven parmesan.