use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Köttfärssås Bolognese

Hemligheten bakom en mustig Bolognese-sås är en smakrik fond. Med Fond du Chefs koncentrerade buljong får du till den perfekta smaken. Smaka av noga innan du eventuellt tillsätter salt. Fond du Chef innehåller oftast allt det salt du behöver.
  • Tillagning30 minuter
  • Portioner4
recipe image Köttfärssås Bolognese

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlök klyftor
  • 125 g bacon
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade burktomater
  • 1 köttfond

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Fräs köttfärsen i margarinet i en stekpanna och lägg sedan över den i en kastrull. Fräs löken och baconet i pannan och pressa ner vitlöken mot slutet. Lägg över i samma kastrull som köttfärsen.
      2. Rör ner tomatpurén och hetta upp. Låt fräsa någon minut. Tillsätt de krossade tomaterna och oreganon. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud några minuter tills såsen börjar tjockna något. Rör då ner Fond du Chef, och smaka av.
      3. Servera såsen med nykokt spaghetti och riven parmesan.