Kycklingfiléer med klyftpotatis & BBQ-sås
En perfekt rätt för fredagsmyset. Baka potatisklyftorna i ugnen och låt den brynta kycklingen bli klar samtidigt. Gott till är den läckra krämiga såsen med smak av paprika och tomat.
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 4 kycklingfiléer
- 1 krm malen vitpeppar
- 2 tsk Milda Culinesse
KRÄMIG BBQ-SÅS MED TOMAT
- 2 tsk Milda Culinesse
- 1 gul lök, finhackad
- 1 vitlök klyfta, finhackad
- 1 litet äpple, skalat och rivet
- 1 1/2 msk paprikapulver
- 200 g krossade burktomater
- 2 dl Milda Mat, 15%
- 1 flytande kycklingbuljong
- 2 tsk Maizena majsstärkelse + vatten vid behov
TILL SERVERING
- 4 potatisar i klyftor
- 1/2 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
Instruktioner
TILLAGNING
- Värm ugnen till 175°. Krydda kycklingfiléerna med peppar. Bryn kycklingen i Milda Culinesse i en stekpanna. Lägg över i en smord ugnssäker form. Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg potatisklyftorna på plåten och ställ in dem i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kycklingen steka klar i ugnen, ca 15 minuter. Innertemperaturen ska vara 72°.
- Vänd runt potatisklyftorna efter halva tiden. De ska bli mjuka och gyllene. Ta ut plåten och krydda med salt och peppar.
- Krämig BBQ-sås med tomat: Hetta upp Milda Culinesse, tillsätt lök, vitlök och äpple. Låt fräsa på medelvärme tills löken fått gyllene färg. Tillsätt paprikapulvret och sänk värmen till medel. Låt paprikan fräsa med 1−2 minuter och tillsätt sedan krossade tomater och Milda Mat.
- Koka upp såsen, sänk värmen och låt såsen sjuda på medelvärme 5 minuter. Tillsätt Fond du Chef. Om du önskar en tjockare sås, rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red såsen med blandningen.
- Servering: Häll såsen över kycklingen och servera rätten med potatisklyftorna.