Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kycklingfiléer med klyftpotatis & BBQ-sås

En perfekt rätt för fredagsmyset. Baka potatisklyftorna i ugnen och låt den brynta kycklingen bli klar samtidigt. Gott till är den läckra krämiga såsen med smak av paprika och tomat.
  • Tillagning35 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image Kycklingfiléer med klyftpotatis & BBQ-sås

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 tsk Milda Culinesse
  • 2 tsk Milda Culinesse
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlök klyfta, finhackad
  • 1 litet äpple, skalat och rivet
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 200 g krossade burktomater
  • 2 dl Milda Mat, 15%
  • 1 flytande kycklingbuljong
  • 2 tsk Maizena majsstärkelse + vatten vid behov
  • 4 potatisar i klyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Näringsvärde

Energy (kcal)306 kcal
Energy (kJ)1281 kJ
Protein (g)31.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g)6.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g)4.8 g
Sugar (g)3.3 g
Fibre (g)1.4 g
Fat (g)16.8 g
Saturated fat (g)4.8 g
Unsaturated fat (g)10.4 g
Monounsaturated fat (g)6.8 g
Polyunsaturated fat (g)3.6 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)100 mg
Sodium (mg)455 mg
Salt (g)1.14 g
Vitamin A (IU)257 IU
Vitamin C (mg)6.7 mg
Calcium (mg)41 mg
Iron (mg)1.91 mg
Potassium (mg)491 mg

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°. Krydda kycklingfiléerna med peppar. Bryn kycklingen i Milda Culinesse i en stekpanna. Lägg över i en smord ugnssäker form. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg potatisklyftorna på plåten och ställ in dem i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kycklingen steka klar i ugnen, ca 15 minuter. Innertemperaturen ska vara 72°.
  3. Vänd runt potatisklyftorna efter halva tiden. De ska bli mjuka och gyllene. Ta ut plåten och krydda med salt och peppar.
  4. Krämig BBQ-sås med tomat: Hetta upp Milda Culinesse, tillsätt lök, vitlök och äpple. Låt fräsa på medelvärme tills löken fått gyllene färg. Tillsätt paprikapulvret och sänk värmen till medel. Låt paprikan fräsa med 1−2 minuter och tillsätt sedan krossade tomater och Milda Mat.
  5. Koka upp såsen, sänk värmen och låt såsen sjuda på medelvärme 5 minuter. Tillsätt Fond du Chef. Om du önskar en tjockare sås, rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red såsen med blandningen.
  6. Servering: Häll såsen över kycklingen och servera rätten med potatisklyftorna.