Pasta Carbonara Spaghetti
Pasta Carbonara med spaghetti är en riktig pasta-klassiker. Underbart krämig pasta med knaprigt bacon.
- Portioner1
Ingredienser
INGREDIENSER
- 350 g spaghettini
- 3 ägg
- 2 msk Milda Mat, 15%
- 100 g riven parmesan
- 200 g bacon eller rökt fläsk
- 2 msk Milda Culinesse
- 2 vitlök klyftor, finhackade
- 2 krm grovmalen svartpeppar
Instruktioner
TILLAGNING
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i spaghettin och koka enligt anvisning på förpackningen.
- Vispa under tiden ägg och grädde skummigt. Rör ner hälften av den rivna osten i äggblandningen.
- Strimla det rökta fläsket/baconet. Lägg margarinet i en kall stekpanna, hetta upp och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
- När matfettet tystnat och blivit brynt, lägg ner fläskstrimlorna stek det knaprigt. Låt vitlöken fräsa med mot slutet. Ta upp fläsket ur stekpannan och håll det varmt.
- Häll av vattnet från spaghettin genom ett durkslag och lägg över pastan i en uppvärmd serveringsskål. Häll över äggsmeten och vänd hastigt ner den i pastan så att äggen inte hinner stelna.
- Blanda ner fläskstrimlorna och mal över rikligt med svartpeppar. Servera med resten av osten.