Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pasta Carbonara Spaghetti

Pasta Carbonara med spaghetti är en riktig pasta-klassiker. Underbart krämig pasta med knaprigt bacon.
  • Tillagning
  • Förberedelse
  • Portioner1
recipe image Pasta Carbonara Spaghetti

Ingredienser

  • 350 g spaghettini
  • 3 ägg
  • 2 msk Milda Mat, 15%
  • 100 g riven parmesan
  • 200 g bacon eller rökt fläsk
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 2 vitlök klyftor, finhackade
  • 2 krm grovmalen svartpeppar

Näringsvärde

Energy (kcal)2822 kcal
Energy (kJ)11812 kJ
Protein (g)131.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)271.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)260.0 g
Sugar (g)10.9 g
Fibre (g)11.5 g
Fat (g)129.9 g
Saturated fat (g)50.3 g
Unsaturated fat (g)69.6 g
Monounsaturated fat (g)50.2 g
Polyunsaturated fat (g)19.4 g
Trans fat (g)0.3 g
Cholesterol (mg)867 mg
Sodium (mg)3122 mg
Salt (g)7.80 g
Vitamin A (IU)1883 IU
Vitamin C (mg)1.6 mg
Calcium (mg)1303 mg
Iron (mg)16.48 mg
Potassium (mg)1573 mg

Instruktioner

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i spaghettin och koka enligt anvisning på förpackningen.
  2. Vispa under tiden ägg och grädde skummigt. Rör ner hälften av den rivna osten i äggblandningen.
  3. Strimla det rökta fläsket/baconet. Lägg margarinet i en kall stekpanna, hetta upp och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
  4. När matfettet tystnat och blivit brynt, lägg ner fläskstrimlorna stek det knaprigt. Låt vitlöken fräsa med mot slutet. Ta upp fläsket ur stekpannan och håll det varmt.
  5. Häll av vattnet från spaghettin genom ett durkslag och lägg över pastan i en uppvärmd serveringsskål. Häll över äggsmeten och vänd hastigt ner den i pastan så att äggen inte hinner stelna.
  6. Blanda ner fläskstrimlorna och mal över rikligt med svartpeppar. Servera med resten av osten.