use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Lasagne med köttfärssås

Detta grundrecept på lasagne har vi gjort med köttfärssås men det går lika bra att göra en vegetarisk lasagne genom att göra såsen med smakrika grönsaker i stället för kött. Glöm inte att byta ut buljongen mot grönsaksbuljong också.
  • 1 timme
  • Portioner6
recipe image Lasagne med köttfärssås

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 1 paket lasagneplattor
  • 1 påse riven ost (150-200 g)
  • 2 msk Milda Kockens val
  • 500 g nötfärs
  • 2 hackade gul lökar
  • 3 pressade vitlök klyftor
  • 4 hackade morötter
  • 4 selleristjälk
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade burktomater
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljong
  • 1 msk torkad oregano
  • salt och peppar
BECHAMELSÅS
  • 1 msk Milda Kockens val
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • 1 krm malen muskotnöt

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm en stekpanna med Milda Kockens val till köttfärssåsen.
      2. Bryn köttet tillsammans med den gula löken.
      3. Tillsätt resterande ingredienser och låt det stå och småkoka i ca 10 min.
      4. Värm Milda Kockens val i en kastrull till bechamelsåsen och vispa sedan ner mjölet.
      5. Tillsätt sedan mjölken och rör hela tiden så att det inte bildas klumpar.
      6. Låt det koka upp under omrörning så det inte bränner.
      7. Tillsätt osten och rör runt.
      8. Smaka av med salt och peppar.
      9. Sätt ugnen på 200°C. Använd en djup ugnsform till monteringen. Börja med att breda ett lager bechamelsås, sedan köttfärssås och avsluta med ett lager lasagneplattor.
      10. Fortsätt att varva köttfärssåsen med lasagneplattor och avsluta med ett lager bechamel. Strö sedan riven ost på toppen och grädda i 200°C i 20-30 min.
      Lasagne i matlådan är ett tips eftersom den nästan blir godare då den fått stå över natten!