Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mandelkaka med jordgubbsrippel

Det här är en klassisk bundt cake, en hög och fluffig sockerkaka. Vår kaka har vi ripplat med jordgubbspuré och smaksatt med mandel. Mandelextrakt hittar du i specialbutik eller på nätet.
  • Tillagning40 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner16
recipe image MANDELKAKA med jordgubbsrippel

Ingredienser

  • 300 g Milda margarin
  • 300 g strösocker
  • 1 tsk mandelextrakt
  • 6 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/4 malen sötmandel
  • 1 3/4 dl färska jordgubbar
  • 2 krm rosa hushållsfärg
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 3 msk hett vatten
  • 2 dl färska jordgubbar
  • 1/2 dl mandelspån

Näringsvärde

Energy (kcal)5207 kcal
Energy (kJ)21789 kJ
Protein (g)57.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)593.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)580.4 g
Sugar (g)564.4 g
Fibre (g)13.2 g
Fat (g)301.0 g
Saturated fat (g)58.3 g
Unsaturated fat (g)231.0 g
Monounsaturated fat (g)144.9 g
Polyunsaturated fat (g)86.1 g
Trans fat (g)44.8 g
Cholesterol (mg)1295 mg
Sodium (mg)1057 mg
Salt (g)2.63 g
Vitamin A (IU)12653 IU
Vitamin C (mg)207.9 mg
Calcium (mg)906 mg
Iron (mg)10.65 mg
Potassium (mg)1437 mg

Instruktioner