use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Matveteotto risotto på matvete

Det här är en vegetarisk favorit hos oss. Det är nästan som en risotto men vi har bytt ut riset mot matvete. Det gör att den känns lite matiga och går snabbare att tillaga!
  • 20 minuter
  • Portioner4
recipe image Matveteotto risotto på matvete

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 2 dl matvete
  • 4 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 gul lök grovhackad
  • 1/4 rotselleri, skuren i 2x2 cm kuber
  • 2 msk Milda Kockens val
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1/2 citron,saften
  • 1 äpple, skuren i 2x2 cm tärningar
  • 1/2 dl hackad färsk persilja
  • malen svartpeppar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Fräs lök och rotselleri i Milda Kockens val.
      2. Tillsätt matvete och låt fräsa i ca 1 minut.
      3. Tillsätt vatten och grönsaksfond och låt koka ca 10 minuter.
      4. Tillsätt crème fraiche och låt koka ca 2 minuter, vänd sedan ner osten.
      5. Smaka av med citronsaft och svartpeppar.
      6. Toppa med tärnat äpple och persilja.