Matveteotto risotto på matvete
Det här är en vegetarisk favorit hos oss. Det är nästan som en risotto men vi har bytt ut riset mot matvete. Det gör att den känns lite matiga och går snabbare att tillaga!
Tillagning20 minuter
Portioner4

Ingredienser
- 2 dl matvete
- 4 dl vatten
- 3 msk grönsaksfond
- 1 gul lök grovhackad
- 1/4 rotselleri, skuren i 2x2 cm kuber
- 2 msk Milda Kockens val
- 100 g riven Västerbottensost
- 1 dl crème fraîche
- 1/2 citron,saften
- 1 äpple, skuren i 2x2 cm tärningar
- 1/2 dl hackad färsk persilja
- malen svartpeppar
Näringsvärde
Energy (kcal) | 105 kcal |
Energy (kJ) | 440 kJ |
Protein (g) | 2.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 14.4 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 11.8 g |
Sugar (g) | 7.8 g |
Fibre (g) | 2.7 g |
Fat (g) | 5.2 g |
Saturated fat (g) | 4.5 g |
Unsaturated fat (g) | 0.3 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.2 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.1 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 75 mg |
Salt (g) | 0.19 g |
Vitamin A (IU) | 1025 IU |
Vitamin C (mg) | 25.5 mg |
Calcium (mg) | 46 mg |
Iron (mg) | 1.24 mg |
Potassium (mg) | 308 mg |
Instruktioner
- Fräs lök och rotselleri i Milda Kockens val.
- Tillsätt matvete och låt fräsa i ca 1 minut.
- Tillsätt vatten och grönsaksfond och låt koka ca 10 minuter.
- Tillsätt crème fraiche och låt koka ca 2 minuter, vänd sedan ner osten.
- Smaka av med citronsaft och svartpeppar.
- Toppa med tärnat äpple och persilja.