Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mini-Semlor Små och goda

  • 30 minuter
  • Portioner40
recipe image Mini-Semlor Små och goda

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 25 g jäst för söta degar
  • 1/2 dl Milda Culinesse, rumstempererat
  • 2 krm salt
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 ägg
  • 8 dl mjöl
  • 1 ägg till pensling
  • florsocker för dekoration
FYLLNING
  • 200 g mandelmassa, riven
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 Milda Visp 20%
Energy (kcal)7377 kcal
Energy (kJ)30856 kJ
Protein (g)109.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)1679.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)1655.1 g
Sugar (g)1045.7 g
Fibre (g)24.2 g
Fat (g)29.2 g
Saturated fat (g)10.5 g
Unsaturated fat (g)13.7 g
Monounsaturated fat (g)7.6 g
Polyunsaturated fat (g)6.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)462 mg
Sodium (mg)648 mg
Salt (g)1.63 g
Vitamin A (IU)1112 IU
Vitamin C (mg)0.4 mg
Calcium (mg)547 mg
Iron (mg)13.20 mg
Potassium (mg)1606 mg

Instruktioner

TILLAGNING
  1. Värm mjölken till 37°. Dela jästpaketet på diagonalen för att få exakt 25 g. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Häll på lite av mjölken och rör tills jästen lösts upp. Häll då på resten av mjölken och Milda Culinesse. Rör ner salt, socker, kardemumma, ägg och större delen av mjölet, lite i taget. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, och tillsätt mera mjöl om det behövs.
  3. Lägg degen i en rymlig bunke. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa ca 30 minuter. Klä 2 bakplåtar med bakplåtspapper.
  4. Värm ugnen till 250°C. Ta upp degen på lätt mjölat underlag och knåda den lätt. Dela degen i 4 delar. Rulla ut delarna till längder och dela dem i 10 bitar var. Rulla varje bit till en valnötsstor bulle, lägg på plåtarna, täck med en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
  5. Pensla bullarna med ägg. Ställ in plåtarna i mitten av ugnen och grädda bullarna i 5−7 minuter. Lägg över bullarna på ett galler och låt dem svalna under duk.
  6. Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ut ca 1 tsk av inkråmet, smula sönder och lägg i en bunke. Blanda ner riven mandelmassa och spä ut med mjölk till en smidig massa. Vispa Milda Visp till fast skum. Fyll en spritspåse med vispet.
  7. Servering: Lägg ca 1 tsk av fyllningen i varje bulle, spritsa Milda Visp ovanpå fyllningen. Lägg på locket och ställ bullarna på ett serveringsfat. Sikta florsocker över bullarna.