Nässelsoppa med ramslök
Tillaga en härlig Nässelsoppan med ramslök för att få mera av det goda vi kan hitta i naturen. Nässelsoppa är en god och nyttig soppa som vi kan tillaga av ingredienser vi hittar utomhus, tillsammans med ramslök får denna soppa en underbar smak.
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 1 msk Milda Kockens val
- 1 lök finhackad
- 1 purjolök finhackad
- 2 selleristjälk tunt skivad
- 1 potatis, skalad och tärnad
- 1 liter grönsaksbuljongtärning
- 300 g blad av unga nässlor
- 200 g ramslök
- 2 dl Milda mat och visp
Instruktioner
TILLAGNING
- Värm Milda Kockens val i en stor kastrull. Tillsätt lök, purjolök, selleri, potatis och rör om tills allt är väl blandat. Täck över kastrullen och sautera försiktigt i 15-20 minuter, rör om ofta för att försäkra dig om att grönsakerna inte fastnar botten av kastrullen.
- Häll i buljong och Milda Mat och sjud i 10 minuter. Tillsätt nässlorna i flera satser, rör om, lägg sedan till ramslöken och låt dem simma i 2 minuter.
- Avlägsna kastrullen från värmen och häll ner soppan i en mixer eller använd en stavmixer. Smaka av soppan och tillsätt salt och peppar enligt smak. Servera från soppskålar och gärna tillsammans med mjukt bröd.