use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Nässelsoppa med ramslök

Tillaga en härlig Nässelsoppan med ramslök för att få mera av det goda vi kan hitta i naturen. Nässelsoppa är en god och nyttig soppa som vi kan tillaga av ingredienser vi hittar utomhus, tillsammans med ramslök får denna soppa en underbar smak.
  • 30 minuter
  • Portioner4
recipe image Nässelsoppa med ramslök

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 1 msk Milda Kockens val
  • 1 lök finhackad
  • 1 purjolök finhackad
  • 2 selleristjälk tunt skivad
  • 1 potatis, skalad och tärnad
  • 1 liter grönsaksbuljongtärning
  • 300 g blad av unga nässlor
  • 200 g ramslök
  • 2 dl Milda mat och visp

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm Milda Kockens val i en stor kastrull. Tillsätt lök, purjolök, selleri, potatis och rör om tills allt är väl blandat. Täck över kastrullen och sautera försiktigt i 15-20 minuter, rör om ofta för att försäkra dig om att grönsakerna inte fastnar botten av kastrullen.
      2. Häll i buljong och Milda Mat och sjud i 10 minuter. Tillsätt nässlorna i flera satser, rör om, lägg sedan till ramslöken och låt dem simma i 2 minuter.
      3. Avlägsna kastrullen från värmen och häll ner soppan i en mixer eller använd en stavmixer. Smaka av soppan och tillsätt salt och peppar enligt smak. Servera från soppskålar och gärna tillsammans med mjukt bröd.