Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Nässelsoppa med ramslök

Tillaga en härlig Nässelsoppan med ramslök för att få mera av det goda vi kan hitta i naturen. Nässelsoppa är en god och nyttig soppa som vi kan tillaga av ingredienser vi hittar utomhus, tillsammans med ramslök får denna soppa en underbar smak.
  • Tillagning30 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image NÄSSELSOPPA med ramslök

Ingredienser

  • 1 msk Milda Kockens val
  • 1 lök finhackad
  • 1 purjolök finhackad
  • 2 selleristjälk tunt skivad
  • 1 potatis, skalad och tärnad
  • 1 liter grönsaksbuljongtärning
  • 300 g blad av unga nässlor
  • 200 g ramslök
  • 2 dl Milda mat och visp

Näringsvärde

Energy (kcal)2690 kcal
Energy (kJ)11216 kJ
Protein (g)139.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g)151.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g)146.3 g
Sugar (g)26.2 g
Fibre (g)5.5 g
Fat (g)173.4 g
Saturated fat (g)0.1 g
Unsaturated fat (g)0.2 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.2 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)168081 mg
Salt (g)420.20 g
Vitamin A (IU)1015 IU
Vitamin C (mg)38.6 mg
Calcium (mg)74 mg
Iron (mg)2.23 mg
Potassium (mg)951 mg

Instruktioner

  1. Värm Milda Kockens val i en stor kastrull. Tillsätt lök, purjolök, selleri, potatis och rör om tills allt är väl blandat. Täck över kastrullen och sautera försiktigt i 15-20 minuter, rör om ofta för att försäkra dig om att grönsakerna inte fastnar botten av kastrullen.
  2. Häll i buljong och Milda Mat och sjud i 10 minuter. Tillsätt nässlorna i flera satser, rör om, lägg sedan till ramslöken och låt dem simma i 2 minuter.
  3. Avlägsna kastrullen från värmen och häll ner soppan i en mixer eller använd en stavmixer. Smaka av soppan och tillsätt salt och peppar enligt smak. Servera från soppskålar och gärna tillsammans med mjukt bröd.