Påskcupcakes läckra cupcakes med jordgubbar
De här läckra cupcakesen dekorerar du med jordgubbar förklädda till små knubbiga morötter. Väldigt trevliga att servera till dessert eller fika, oavsett om det är påsk eller inte. Vill du inte göra alla på en gång, frys in cupcakesen och dekorera efter hand.
Tillagning45 minuter
Portioner12

Ingredienser
- 25 g Milda margarin, rumstempererat
- 1 1/4 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 1/2 vetemjöl
- 1/2 dl kakaopulver
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 12 färska jordgubbar med det gröna kvar
- 150 g vit choklad
- 1 krm orange hushållsfärg
- 120 g mörk choklad
- 1 paket oreo finkrossade
- 60 g Milda margarin
- 1 1/4 florsocker
- 3/4 dl kakaopulver
Näringsvärde
Energy (kcal) | 7922 kcal |
Energy (kJ) | 33135 kJ |
Protein (g) | 55.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 1618.8 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 1565.6 g |
Sugar (g) | 1500.5 g |
Fibre (g) | 53.2 g |
Fat (g) | 183.9 g |
Saturated fat (g) | 78.5 g |
Unsaturated fat (g) | 94.9 g |
Monounsaturated fat (g) | 68.4 g |
Polyunsaturated fat (g) | 26.5 g |
Trans fat (g) | 12.8 g |
Cholesterol (mg) | 471 mg |
Sodium (mg) | 927 mg |
Salt (g) | 2.31 g |
Vitamin A (IU) | 3787 IU |
Vitamin C (mg) | 80.5 mg |
Calcium (mg) | 1138 mg |
Iron (mg) | 31.67 mg |
Potassium (mg) | 3426 mg |
Instruktioner
- Värm ugnen till 180° för vanlig ugn eller 160 för varmluft. Fördela pappersformarna i fördjupningarna i muffinsplåten.
- Vispa 125 g margarin och 1 ¼ dl strösocker vitt och pösigt. Rör in de 2 äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje ägg. Rör ner 1 ½ dl mjöl, ½ dl kakaopulver och 1 ½ tsk bakpulvret. Rör smeten slät.
- Fördela smeten i muffinsformarna. Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen och baka ca 20 minuter, eller tills muffinsen fått gyllengul färg och känns fjädrande. Ta då ut muffinsplåten och lägg över muffinsen på ett bakgaller att kallna helt.
- Klä en plåt med bakplåtspapper. Smält 150 g vit choklad i vattenbad eller mikrovågsugn och färga den orange med 1 krm hushållsfärg. Doppa jordgubbarna i chokladen och lägg dem på plåten att stelna.
- Häll sedan över resterande choklad i en engångsspritspåse, klipp ett ytterst litet hål och dekorera morötterna med chokladen.
- Glasyr: Vispa 60 g margarin, 1 ¼ dl florsocker och ¾ dl kakaopulver pösigt.
- Krossa Oreokexen. Bred glasyren på cupcakesen och strö sedan över kaksmulorna. Toppa varje cupcake med en morot före servering.
Cupcakesen kan frysas före dekorering.