use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Påskcupcakes läckra cupcakes med jordgubbar

De här läckra cupcakesen dekorerar du med jordgubbar förklädda till små knubbiga morötter. Väldigt trevliga att servera till dessert eller fika, oavsett om det är påsk eller inte. Vill du inte göra alla på en gång, frys in cupcakesen och dekorera efter hand.
  • 45 minuter
  • Portioner12
recipe image Påskcupcakes läckra cupcakes med jordgubbar

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 25 g Milda margarin, rumstempererat
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 vetemjöl
  • 1/2 dl kakaopulver
  • 1 1/2 tsk bakpulver
TILL DEKORATION
  • 12 färska jordgubbar med det gröna kvar
  • 150 g vit choklad
  • 1 krm orange hushållsfärg
  • 120 g mörk choklad
  • 1 paket oreo finkrossade
GLASYR
  • 60 g Milda margarin
  • 1 1/4 florsocker
  • 3/4 dl kakaopulver

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm ugnen till 180° för vanlig ugn eller 160 för varmluft. Fördela pappersformarna i fördjupningarna i muffinsplåten.
      2. Vispa 125 g margarin och 1 ¼ dl strösocker vitt och pösigt. Rör in de 2 äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje ägg. Rör ner 1 ½ dl mjöl, ½ dl kakaopulver och 1 ½ tsk bakpulvret. Rör smeten slät.
      3. Fördela smeten i muffinsformarna. Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen och baka ca 20 minuter, eller tills muffinsen fått gyllengul färg och känns fjädrande. Ta då ut muffinsplåten och lägg över muffinsen på ett bakgaller att kallna helt.
      4. Klä en plåt med bakplåtspapper. Smält 150 g vit choklad i vattenbad eller mikrovågsugn och färga den orange med 1 krm hushållsfärg. Doppa jordgubbarna i chokladen och lägg dem på plåten att stelna.
      5. Häll sedan över resterande choklad i en engångsspritspåse, klipp ett ytterst litet hål och dekorera morötterna med chokladen.
      6. Glasyr: Vispa 60 g margarin, 1 ¼ dl florsocker och ¾ dl kakaopulver pösigt.
      7. Krossa Oreokexen. Bred glasyren på cupcakesen och strö sedan över kaksmulorna. Toppa varje cupcake med en morot före servering.
      Cupcakesen kan frysas före dekorering.