Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Påskcupcakes smarriga påskharar

Tänk så trevlig att kunna bjuda på söta påskharar som dyker ner i smarriga cupcakes! Vill du inte göra alla på en gång, frys in cupcakesen och dekorera efter hand.
  • Tillagning45 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner12
recipe image PÅSKCUPCAKES smarriga påskharar

Ingredienser

  • 125 g Milda margarin, rumstempererat
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1/2 dl kakaopulver
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 4 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 12 marshmallows
  • 1 krm rosa hushållsfärg

Näringsvärde

Energy (kcal)4492 kcal
Energy (kJ)18812 kJ
Protein (g)38.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g)663.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)622.6 g
Sugar (g)584.0 g
Fibre (g)41.1 g
Fat (g)215.6 g
Saturated fat (g)112.4 g
Unsaturated fat (g)93.1 g
Monounsaturated fat (g)59.2 g
Polyunsaturated fat (g)33.9 g
Trans fat (g)18.6 g
Cholesterol (mg)432 mg
Sodium (mg)813 mg
Salt (g)2.03 g
Vitamin A (IU)5098 IU
Vitamin C (mg)2.5 mg
Calcium (mg)686 mg
Iron (mg)15.10 mg
Potassium (mg)1770 mg

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180° för vanlig ugn eller 160° för varmluft. Fördela muffinsformarna i fördjupningarna i muffinsplåten.
  2. Vispa 125 g margarin och 1.25 dl strösocker vitt och pösigt. Rör ner 0.5 dl kakaopulver. Rör in de 2 äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje ägg. Rör ner 1.5 dl mjöl och 1.5 tsk bakpulvret och rör smeten slät.
  3. Fördela smeten i muffinsformarna. Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen och baka ca 20 minuter, eller tills muffinsen fått gyllengul färg och känns fjädrande. Ta ut muffinsplåten och lägg över cup cakesen på ett bakgaller att kallna helt.
  4. Rör samman 4 dl florsocker och vatten till en tjock pasta. Forma 12 små svansar till hararna. Tillsätt lite vatten till den resterande glasyren och rör den slät.
  5. Häll NaN dl kokosflingor i en skål. Bred glasyren på muffinsen med hjälp av paletten och doppa dem sedan i kokosflingorna. Fäst en svans i mitten på varje cupcake.
  6. Färga den resterande glasyren med rosa hushållsfärg och lägg över i en engångsspritspåse och klipp ett ytterst litet hål. Dela marshmallowsarna på mitten och fäst dem på cupcakesen som hararnas tassar. Rita trampdynor och tår på marshmallowsen med den rosa glasyren.
Cupcakesen kan frysas före dekorering.