Påskcupcakes smarriga påskharar
Tänk så trevlig att kunna bjuda på söta påskharar som dyker ner i smarriga cupcakes! Vill du inte göra alla på en gång, frys in cupcakesen och dekorera efter hand.
- Portioner12
Ingredienser
INGREDIENSER
- 125 g Milda Mat & Bak
- 1 1/4 dl strösocker
- 1/2 dl kakaopulver
- 2 ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
GLASYR OCH PÅSKHARAR
- 4 dl florsocker
- 2 msk vatten
- 1 1/2 dl kokosflingor
- 12 marshmallows
- 1 krm rosa karamellfärg
Instruktioner
TILLAGNING
- Värm ugnen till 180° för vanlig ugn eller 160° för varmluft. Fördela muffinsformarna på en plåt.
- Smält 125 g Milda Mat & Bak och blanda sedan tillsammans med 1,25 dl strösocker vitt och pösigt. Rör ner 1/2 dl kakaopulver. Rör in de 2 äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje ägg. Rör ner 1 1/2 dl mjöl och 1 1/2 tsk bakpulvret och blanda smeten slät.
- Fördela smeten i muffinsformarna. Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen och grädda ca 20 minuter, eller tills muffinsen fått gyllene färg. Ta ut muffinsplåten och lägg över muffinsen på ett bakgaller att svalna helt.
- Rör samman 4 dl florsocker och 2 msk vatten till en tjock pasta. Forma 12 små svansar till hararna. Tillsätt lite vatten till den resterande glasyren och rör den slät.
- Häll kokosflingor i en skål. Bred glasyren på muffinsen och doppa dem sedan i kokosflingorna. Fäst en svans i mitten på varje cupcake.
- Färga den resterande glasyren med rosa hushållsfärg och lägg över i en engångsspritspåse och klipp ett litet hål. Dela marshmallowsarna på mitten och fäst dem på cupcakesen som hararnas tassar. Rita trampdynor och tår på marshmallowsen med den rosa glasyren.
Cupcakesen kan frysas före dekorering.